ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.09.2016 10:28:56

Za boljše izhodišče: Košarkarji v Kijev po prvo mesto v skupini

alesfevzer.com
Slovensko košarkarsko reprezentanco danes čaka gostovanje v Ukrajini, kjer bo zaključila z nastopi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Košarkarje Slovenije ob 15. uri čaka zadnji nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017. V Kijevu se bo pomerila z izbrano vrsto Ukrajine.

Slovenija je ena od petih reprezentanc, ki so si že pred zadnjim krogom kvalifikacij za eurobasket 2017 zagotovile vozovnico za Finsko, Turčijo, Izrael ali Romunijo. Vseeno je tekma pomembna s stališča prvega mesta v skupini, ki prinaša uvrstitev v višji boben na žrebu, ki bo predvidoma decembra.


Slovenija si lahko prvo mesto v skupini E zagotovi z zmago ali porazom za manj kot sedem točk. Na prvi tekmi v Stožicah je bilo 84:77. Ukrajina na drugi strani še ni uvrščena na EP; zagotovi si ga lahko tudi z zmago z manj kot sedmimi točkami razlike.

Selektor Igor Kokoškov v Kijevu ne bo mogel računati na dva pomembna člana, Zorana Dragića in Jako Blažiča, ki sta zapustila reprezentanco zaradi klubskih obveznosti.

"Vsaka tekma je pomembna. V Kijev nismo odšli kot turisti, želimo si zmage. Reprezentanca Ukrajine igra dobro, telesno so njeni košarkarji odlično pripravljeni. So nacionalni ponos in na domačih tleh igrajo povsem drugače kot na gostovanjih," pravi Kokoškov.

Članki iz rubrike