mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 09.11.2016 17:11:39

Nadarjeni član Zlatoroga si je premislil

Dino Kobić
KK Zlatorog
V zadnjem času je bilo kar precej govora o tem, za reprezentanco katere države se bosta odločila zaigrati nadarjena košarkarja Zlatoroga iz Laškega.

Dino Kobić in Ibrahim Mulaomerović sta rojena leta 1998, prvi je visok 209 centimetrov in igra na mestu krilnega centra, drugi je še pet centimetrov višji in se najbolje znajde na poziciji centra.

Kobić prihaja iz Zenice in je v Laško prišel lani, potem ko eno leto zaradi poškodbe sploh ni igral. Poleti je mesec in pol treniral z mladinsko reprezentanco Slovenije, a na evropskem prvenstvu v Turčiji še ne bi smel igrati za svojo novo domovino.


Takrat je dejal, da je Slovenijo izbral, ker so tu boljši pogoji za napredek. "Vabilo bosansko-hercegovske zveze do mene ni niti prišlo, a tudi če bi, bi v vsakem primeru izbral Slovenijo," je julija dejal Kobić, ki je takrat na vprašanje o soigralcu Mulaomeroviću (doma je iz Gradačca) dejal, da še razmišlja, za katero državo bi igral. "Še vedno premišljuje in se bo sam odločil, kaj je najbolje zanj," je povedal Kobić, ki ga pogodba z Zlatorogom veže še tri, Mulaomerovića pa štiri leta.

Zdaj sta fanta skoraj istočasno prejela poziv tako bosanko-hercegovskega kot slovenskega selektorja. In po pisanju medijev iz BiH sta se vendarle odločila odzvati klicu svoje domovine.

Evropsko prvenstvo bo med 16. in 22. decembrom gostila Turčija, Slovenija bo tam nastopila v skupini D, v kateri so še Francija, Rusija in Srbija. BiH pa v skupini C čakajo Izrael, Latvija in Litva.

Članki iz rubrike