Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 14.11.2016 21:24:27

Reprezentantke že trenirale v Celju

Grega Wernig
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se je opoldne zbrala v Celju, kjer jo v soboto in sredo čakata kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na EP 2017.

V dvorani Gimnazije Celje - Center, kjer bo potekal tudi sobotni kvalifikacijski obračun, so reprezentantke pozno popoldne že opravile prvi trening. Do sobotne tekme bodo opravile skupno devet trenažnih aktivnosti, na katerih bodo skušale doseči najboljšo možno formo pred tekmo z Litvo.

"Vesel sem, da se je reprezentanca znova spet zbrala. Vsekakor bi rad poudaril, da v njej vlada zares izjemno vzdušje, ki se nadaljuje že iz prvih dveh ciklusov. Dekleta so komaj čakala, da se dobimo in da začnemo s pripravami na tekmi, ki sta pred nami," je uvodoma dejal selektor Damir Grgić, ki bo s svojimi sodelavci iz strokovnega štaba skušal dekleta čim bolje pripraviti na oba obračuna.

"Reprezentantke dobro poznamo, vemo, da v njih tli neizmerna želja, da bi nam uspela uvrstitev na prvo žensko evropsko prvenstvo v zgodovini samostojne države. Naredili bomo vse, da se čim bolje pripravimo na oba tekmeca, vsekakor pa je na koncu vse odvisno od nas samih. Naredili bomo vse, da naše navijače na koncu nagradimo z zmago," je še dodal 36-letni trenerski strokovnjak na slovenski klopi.



Dvanajsterico košarkaric, ki se bodo borile za premierni nastop slovenske ženske izbrane vrste na velikem tekmovanju, je selektor predstavil že pred časom. Seznam sestavljajo dekleta, ki so dres s slovensko zastavo nosila že v drugem ciklusu kvalifikacij, med njimi pa je seveda tudi kapetanka Maja Erkić, ki z optimizmom pričakuje obračun z Litvo.

"Komaj smo že čakale to reprezentančno akcijo, da se vse skupaj spet zberemo in da nadgradimo doseženo v prvih dveh kvalifikacijskih ciklusih. Čakata nas težki tekmi, a verjamem, da nam bo uspelo doseči uvrstitev na evropsko prvenstvo. Trenutno je v naših mislih le sobotna tekma z Litvo, kjer je cilj jasen. V teh dneh nas bo strokovni štab zagotovo dobro pripravil, da bomo tekmo pričakale v pravi formi, motivacija pa je že sicer na najvišji možni ravni," je uvodoma dejala 31-letna branilka.

EP za ženske bo potekalo na Češkem med 16. in 27. junijem 2017. Tekme bosta gostili mesti Praga in Hradec Kralove. Na prvenstvu bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razporejene v štiri skupine. Na dosedanjih izvedbah evropskih prvenstev za ženske je največ naslovov osvojila Sovjetska zveza (21), tri zlate medalje je osvojila Rusija, dvakrat so evropske prvakinje postale košarkarice Francije in Španije, po en naslov pa ima sedem reprezentanc. Na minulem evropskem prvenstvu, ki je potekalo lansko leto na Madžarskem in v Romuniji, je zlato osvojila Srbija, ki je v finalu ugnala Francijo.

Članki iz rubrike