hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
1 20.11.2016 19:53:43

Slovenci pred žrebom za EuroBasket v 4. bobnu

V torek ob 16. uri bo v Istanbulu žreb skupin za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto (med 31. avgustom in 17. septembrom) gostile štiri države - Turčija, Izrael, Finska in Romunija.

Že pred žrebom si je vsaka gostiteljica izbrala eno reprezentanco, ki bo z njo v skupini. Tako je bilo jasno, da bo s Finsko igrala Islandija, v skupini z Romunijo bo Madžarska, v skupini z Izraelom Litva, v skupini s Turčijo, ki bo tudi gostila zaključek, pa Rusija.

Preostale reprezentance bo v štiri skupine razdelil torkov žreb, že danes pa so objavili sestavo jakostnih bobnov. Že zdaj je jasno, da Slovenija v prvem delu ne bo igrala ne v Istanbulu, saj bo tekmec Turčije iz četrtega bobna Rusija, ne v Cluju, saj bo tekmec Romunije iz tega bobna Madžarska. Slovenci bodo torej potovali ali v oddaljeno Finsko ali v podobno oddaljen Izrael, kar bo za slovenske navijače, ki tradicionalno množično potujejo na evropska prvenstva, kar zahteven zalogaj.


Boben 1: Španija, Litva, Francija, Srbija
Boben 2: Grčija, Italija, Češka, Latvija
Boben 3: Hrvaška, Izrael, Turčija, Finska
Boben 4: Rusija, Slovenija, Madžarska, Gruzija
Boben 5: Nemčija, Belgija, Poljska, Črna gora
Boben 6: Islandija, Velika Britanija, Ukrajina, Romunija

Skupina Helsinki: Finska, Islandija, ?, ?, ?, ?

Skupina Cluj: Romunija, Madžarska, ?, ?, ?, ?

Skupina Istanbul: Turčija, Rusija, ?, ?, ?, ?

Skupina Tel Aviv: Izrael, Litva, ?, ?, ?, ?

Slovenska reprezentanca bo že 13. nastopila na evropskem prvenstvu, od prvega nastopa leta 1993 ni izpustila prav nobenega. To dejstvo slovensko košarko uvršča v zgornji razred na stari celini in ta status velja obdržati menjavi generacije in nevšečnemu občutku, da podoba slovenske izbrane vrste v prihodnosti ne bo bleščeča, navkljub. Prihodnje leto smo upravičeno še vedno lahko optimistični, še slednjič bo namreč nastopil Goran Dragić, prvič pa naj bi si dres slovenske izbrane vrste nadel Luka Dončić. Slovenci so morali letos po dolgem času spet v kvalifikacije in jih opravili z odliko – s šestimi zmagami in brez poraza.

Eden pomembnejših členov ekipe selektorja Igorja Kokoškova bo brez dvoma Jaka Blažič, ki se je letos razveselil vrnitve Gogija: "Potem ko ni igral na EuroBasketu leta 2015, je bila njegova vrnitev za nas zelo pomembna, saj je naš najboljši igralec," pravi član evroligaša Baskonie in dodaja, da z igralcem Miamija stvari pač lažje stečejo. Blažič še poudarja, da se pozna, da Kokoškov deluje v ligi NBA: "Gre za drugačen trening, kar je dobro, saj rad poskušam nove stvari. Mislim, da je dober trener."

Članki iz rubrike