Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 22.11.2016 18:46:08

Rašo Nesterović: Za našo velja kot za vse ostale

Slovenski košarkarji bodo v predtekmovanju jubilejnega 40. evropskega prvenstva 2017 igrali v Helsinkih skupaj z Grčijo, Francijo, Finsko, Islandijo in Poljsko. Njihov prvi tekmec bodo Poljaki.

"Čaka nas zahtevna skupina, v kateri lahko vsak premaga vsakega. Upamo in verjamemo, da nas bo na Finskem podprlo čim več navijačev, ki so sicer že dolga leta pomemben del naše reprezentance. V tem trenutku se že dogovarjamo z nekaterimi reprezentancami za prijateljske tekme, potrjen razpored bo znan že kmalu," je po žrebu dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS, je razmišljal takole: "Vse skupine so zelo izenačene, enako velja tudi za našo. V tem trenutku je še težko napovedovati kakršnekoli razplete, saj bo vse odvisno od sestav reprezentanc. Vsekakor pa se v naši reprezentanci zelo veselimo evropskega prvenstva."

Edo Murić pravi, da izbrano vrsto čakajo težke tekme: "Dobili smo kakovostne nasprotnike, čakajo nas zahtevne preizkušnje, reprezentanti pa se bomo vsekakor borili za vsako zmago. Upam, da nas bodo navijači podprli v čim večjem številu, saj nam bo tako na parketu precej lažje."

Njegov reprezentančni kolega Gašper Vidmar je podobnega mnenja: "Na Finskem nas čaka težka skupina. Upam, da se uvrstimo v naslednji del v Turčijo. Verjamem, da nas boste navijači spodbujali in nam pomagali tako na Finskem, kot tudi v drugem delu."

Članki iz rubrike