Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 07.12.2016 12:51:19

Slovenija si želi ženski eurobasket

Po zgodovinski uvrstitvi ženske košarkarske reprezentance na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Češkem, je slovenska ženska košarka doživela še en mejnik. Košarkarski zvezi Slovenije in Srbije sta se v torek namreč dogovorili, da se bosta skupaj potegovali za vlogo organizatorja evropskega prvenstva za ženske leta 2019.

Slovenska reprezentanca se je v zadnjih kvalifikacijah prvič prebila na evropsko prvenstvo, na petkovem žrebu v Pragi pa bodo dekleta že dobila tekmice na EP. Prihodnje leto med 16. in 25. junijem bodo Slovenke igrale na Češkem, leta 2019 pa bi slovenske reprezentantke na EP utegnile nastopiti celo v Sloveniji.

Dolgoletno dobro sodelovanje s Košarkarsko zvezo Srbije je pred časom dalo idejo o soorganizaciji EP za ženske, skupne namere pa so na včerajšnjem medsebojnem sestanku dale odločitev, da Slovenija in Srbija vložita kandidaturo za ženski eurobasket 2019.



"Ta odločitev je plod odličnega sodelovanja med slovensko in srbsko košarkarsko zvezo, poleg tega pa je treba izpostaviti vse hitrejši razvoj ženske košarke v Sloveniji, srbska ženska reprezentanca pa je tudi evropska prvakinja. Prepričani smo, da imamo oboji ustrezno znanje, infrastrukturo, ljubezen do košarke, predvsem pa pravo košarkarsko okolje, v katerem bo to EP, če bo naša skupna kandidatura izbrana, zagotovo med najboljšimi doslej. Odločitev, da skušamo organizirati ta dogodek temelji tudi na dejstvu, da želimo tej generaciji ženske reprezentance, ki ji je uspela zgodovinska uvrstitev na EP, omogočiti tekme najvišje ravni tudi pred domačim občinstvom," je po včerajšnjem sestanku v Beogradu dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Košarkarski zvezi Slovenije in Srbije sta se v torek tudi dogovorili, da bi bili v primeru izbrane kandidature po dve skupini odigrani v Sloveniji in Srbiji, končnica prvenstva pa bi se igrala v Srbiji, natančneje v beograjski Areni.

Članki iz rubrike