Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
12 15.12.2016 08:03:48

Selektor pojasnil, kdo je kriv, da je Dončić zavrnil Srbe

facebook
Nekaj časa je že minilo, odkar je dal Luka Dončić vsemu svetu jasno in glasno vedeti, da bo igral za slovensko reprezentanco.

To je bilo v času, ko je Dončića v dres svoje izbrane vrste (spet) skušala zvabiti Španska košarkarska zveza. Ni pa skrivnost, da si ga je pod svojo zastavo zelo želela videti tudi Srbija. Njen selektor Aleksandar Đorđević je tako kot vsi drugi navdušen nad Dončićevimi predstavami. "Je pravi čudež! Neverjetno je resen in zrel, način igranja je tak, kot bi imel 27, in ne 17 let," je te dni v enem od španskih medijev pohvalil slovenskega košarkarskega dragulja.


In javno priznal, da ga je hotel imeti tudi med svojimi izbranci v srbski reprezentanci. Pri tem je seveda računal na srbske korenine po očetu Saši. "Poskušal sem, toda ženske odločajo," je pomenljivo komentiral odločitev Luke, da bo nosil slovenski dres, pri tem seveda misleč na to, da naj bi Dončićeva mama odigrala ključno vlogo pri tem, da se je tehtnica nagnila na slovensko stran.

"To je tipičen primer. Mama je Slovenka, oče Srb. Fant je zrasel tam in nič nismo mogli storiti," je še dodal srbski selektor. Tako uradno, politično korektno. Neuradno pa naj bi šle stvari celo tako daleč, da Đorđević, slabe volje, da ne rečemo jezen, zaradi takšne Dončićeve odločitve menda o njegovi mami govori le s posebnim vzdevkom, ki pa ni za javnost.

Članki iz rubrike