reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.05.2017 23:24:47

Slovenske košarkarice ostajajo neporažene v pripravah na EP

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v prijateljski tekmi v Trbovljah v okviru priprav za nastop na evropskem prvenstvu na Češkem premagala Turčijo s 76:64 (24:11, 39:29, 62:48).

* Dvorana Polaj, gledalcev 700, sodniki: Majkič, Gajšek, Begič (vsi Slovenija).
* Slovenija: Oblak 11 (1:2), Erkić 12 (1:2), Abramovič 6 (1:2), Barič 16 (3:4), Piršič 4, Lisec 23 (4:6), Trebec 4 (2:2).
* Turčija: Bilgic 7, Cora 4 (2:2), Cakir 5 (2:2), Vardarli 18 (2:2), Canitez 1 (1:2), Holingsvorth 19 (7:10), Senyurek 5, Koksal 5 (2:2).
* Prosti meti: Slovenija 12:18, Turčija 16:20.
* Met za tri točke: Slovenija 6:18 (Barič 3, Lisec, Erkić, Abramovič), Turčija 8:21 (Vardarli 4, Koksal, Bilgic, Cakir, Senyurek).
* Osebne napake: Slovenija 21, Turčija 21.
* Pet osebnih: /.

Slovenske košarkarice nadaljujejo priprave na evropsko prvenstvo s stoodstotnim izkupičkom. Še drugič v nekaj dneh so v prijateljski tekmi v Trbovljah premagale Turčijo, sedmouvrščeno reprezentanco s svetovne lestvice Fiba. Rezultat je bil 76:64.


Varovanke selektorja Damirja Grgića so s prvo uradno tekmo pred domačimi gledalci hkrati zakorakale v drugo polovico priprav. Štiri zmage, po dve zmagi proti Madžarski ter Turčiji, so lepa popotnica za naslednje štiri tekme, že jutri v soboto v Stožicah proti Poljski, 1. junija v Celju s Hrvaško in zaključnima testoma pred odhodom v Prago dvakrat s Črno goro v Podgorici 7. in 8. junija.

Slovenija, ki bo prvič v zgodovini nastopila na evropskem prvenstvu, bo uvodno tekmo na Češkem igrala 16. junija proti Franciji, naslednji dan jo čaka Grčija, 19. junija pa še Srbija.

Priprav v Zrečah in Laškem se udeležuje štirinajst slovenskih košarkaric in prav vse, vključno z bodočo naturalizirano Američanko Marie Shante Evans, je imel selektor Grgić na klopi proti bronasti ekipi z EP 2011 in polfinalistkam SP 2014. Te so pred dnevi na zaprti tekmi v Kranjski Gori nastopile z več ali manj rezervnimi igralkami in izgubila s 23 točkami razlike, tudi tokrat, ko so na parket stopile glavne akterke, pa so bile brez možnosti za uspeh.

Slovenija je že v uvodni četrtini pokazala, kaj je njeno glavno orožje. Trda, nepopustljiva in organizirana obramba je gostjam v desetih minutah prepustila zgolj enajst točk, ob odmoru je bila razlika deset točk, po treh delih igre pa je Slovenija še naprej suvereno nadzirala potek tekme (62:48).

Štiri slovenske igralke so imele na koncu dvomestno število točk. Eva Lisec je 23 točkam ob metu 9:11 dodala osem skokov. Nika Barič je dosegla 16 točk (trojke 3:4), Maja Erkić jih je dodala 12 (6 skokov), Teja Oblak pa je zbrala 11 točk, 7 podaj in 5 skokov.

Selektor Damir Grgić je bil z zmago zadovoljen, igralkam je čestital za borbenost in pristop, hkrati pa se zahvalil trboveljski publiki, ki je dodobra napolnila dvorano Polaj. "Odigrali smo pravo tekmovalno tekmo, verjetno najboljšo v teh pripravah. Za vse nas je to nekaj novega in ta zmaga je brez dvoma vnovična potrditev, da smo zasluženo na evropskem prvenstvu. V tekme v tekmo nam raste samozavest, na naslednjih preizkušnjah pa bomo še poglobili našo filozofijo, ki je agresivna obramba in hitra, dinamična igra," je dodal Grgić.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike