volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
49 08.09.2023 14:34:51

Legendarni Vilfan je bil na Filipinih žrtev nepridipravov, ostal je brez ...

Med bolj obleganimi osebami v medijskem središču svetovnega prvenstva na Filipinih je nekdanji slovenski košarkar Peter Vilfan.

Šestinšestdesetletni Peter Vilfan, ki je dolga leta spremljal Slovenijo na komentatorski poziciji različnih televizij, tokrat na SP nima delovnih obveznosti. V Manilo se je vrnil prvič po letu 1978, ko je z reprezentanco Jugoslavije, v kateri so bili asi, kot so Krešimir Čosić, Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Dragan Kičanović in Zoran Slavnić osvojil 1. mesto pred Sovjetsko zvezo in Brazilijo.

"Hotel sem videti, koliko se je mesto spremenilo v vsem tem času. Po nekaj dneh bivanja na Filipinih sem presenečen, saj se je v nekaterih pogledih čas v Manili ustavil pred skoraj pol stoletja," je v uvodu pogovora za STA dejal Peter Vilfan.

"V dveh dneh sem opravil že več kot 20 pogovorov z novinarji. Navdušeni so, da sem prišel nazaj, vsi zelo pozitivno spremljajo mojo zgodbo in se z navdušenjem slikajo z medaljo, ki sem jo v zadnjem trenutku vzel iz predala doma in jo spravil v prtljago," je nadaljeval Vilfan, ki so ga za pogovor v vrsti že čakali drugi novinarji.

S skupino slovenskih novinarjih si je ogledal stari del mesta, drugi dan zvečer pa je na ulicah v bližini košarkarske dvorane doživel neprijetno izkušnjo, saj je po srečanju s skupino otrok ugotovil, da mu v žepu manjka denar. Na srečo je imel vse dokumente in vrednejše predmete, vključno z zlato medaljo, v torbici.

"Bolj kot kulturni šok, ki ga doživiš, ko prideš v Manilo in na lastnih očeh in žepu doživiš blišč ter bedo modernega sveta, me je presenetila Lukamanija. To je res neverjetno, koliko oboževalcev ima naš zvezdnik na Filipinih. Mislim, da je na svetu zgolj peščica športnikov, ki lahko obnorijo tako veliko tržišče, kot je Azija."

Članki iz rubrike