volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
1 10.09.2023 07:59:52

Vodilni mož zveze brez ovinkarjenja: Povem vam, kaj si mislim o Lukovem obnašanju!

FIBA
Luka Dončić je tudi na tem svetovnem prvenstvu nemalo težav s sodniki.

Slovenija je s sedmim mestom izenačila najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih, po koncu tekmovanja pa v zraku ostaja vprašanje, ali bi lahko ta izbrana vrsta posegla še više, če ne bi pogrešala dveh borcev, Vlatka Čančarja in Eda Murića. 

Luka Dončić je bil gonilna sila te izbrane vrste, velikokrat pa so ga čustva preveč prevzela in se je preveč ukvarjal s sodniki in (pre)malo s tistim, kar se dogaja na parketu. Mnogi so mu to očitali, mnogi so to označili kot vzrok za poraz proti Nemčiji ali Kanadi. 

O tej temi pa je spregovoril tudi predsednik KZS Matej Erjavec. "Raven košarka na tem svetovnem prvenstvu je vrhunska, res je, da sojenje ni na tej ravni, to pa zato, ker ne sodijo najboljši sodniki na svetu. Na tej ravni niso zato, ker bi radi kradli Slovenijo, ampak zaradi tega, ker ne znajo ali pa se odločijo za nek kriterij. Kar pa zadeva zaščite najboljših igralcev, pa se o tem pogovarjamo na Fibi. Nedvomno so zvezdniki tisti, ki pritegnejo sponzorsko in medijsko pozornost, sami vidite, kako je, ko se Luka pojavi na ekranu. Kot da je Beatle," je o sojenju na tem SP uvodoma povedal Erjavec. 

Nato pa dodal: "Vsekakor je v interesu Fibe, da se sojenje popravi, vendar ... Tudi sodniki so samo ljudje. Če vam čisto odkrito povem glede Lukovega obnašanja: če bi vas jaz petkrat nadrl, bi me tudi vi enkrat nazaj. Iskali bi priložnost za maščevanje. Tako je bilo na zadnji tekmi, ko on ni naredil ničesar pri tehnični napaki, niti zavpil ni, samo gestikuliral je in je bil kaznovan. Bo Luka to sam uredil, podobne težave ima tudi v NBA. Edini, ki lahko to popravi, je on sam. In to je potrebno, ker njegov odnos vnaša živčnost v ekipo, v štab. Dejstvo pa je, da Luka igra s čustvi in smo mu lahko samo hvaležni, da igra za Slovenijo. Če bo Luka združil pozitivna čustva in malo manj nervoze, kot je to kazal na prvih dveh tekmah skupinskega dela, potem bo pa nezaustavljiv. Že tako je." 

Članki iz rubrike