franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
11 18.01.2024 13:02:15

Saša Dončić tudi uradno športni direktor KZS, njegova glavna vloga pa ...

alesfevzer.com
Saša Dončić je novi športni direktor KZS.

Na novinarski konferenci Košarkarske zveze Slovenije so danes postregli s kaj nekaj novostmi in novicami, v prvi vrsti pa so v novi vlogi predstavili Sašo Dončića, ki je postal športni direktor, kar smo pred dnevi že razkrili tudi v naši tiskani izdaji Ekipe SN in na spletni strani. Na zvezi so o tej oziroma o podobni vlogi že razmišljali o tem, ko se je poslovil Rašo Nesterović, zdaj že nekdanji generalni sekretar. 

Del njegovih obveznosti je prevzel Aleš Križnar, Dončić pa bo imel vlogo športnega direktorja KZS. In kaj točno bo njegova naloga? V prvi vrsti bo nekakšen vmesni člen med igralci, ki igrajo v tujini in strokovnim vodstvom reprezentance, ena od njegovih primarnih vlog pa bo tudi spremljanje mladih košarkarjev predvsem v tujini, tudi v ZDA, kamor na univerze odhaja vedno več talentov. "Gre za velik izziv in tudi čast. Takšnega vabila se ne zavrne. Zame osebno je to tudi potrditev, da sem v letih po karieri nekaj storil. Pred končnim odgovorom sem se pogovoril z Luko in nekaj ostalimi igralci. Ne bi želel podirati zgrajenega," so bile uvodne besede Saše Dončića. 

Dončić bo v tej vlogi 'debitiral' že naslednji mesec, ko Slovenijo čakata dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo in bosta njeni nasprotnici Ukrajina in Izrael.

Članki iz rubrike