kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 20.09.2014 13:12:31

Lakovič: Z Avellinom nisem na bojni nogi

Profimedia
Jaka Lakovič je spet brez kluba. Ne sicer še uradno, saj ima z Avellinom podpisano pogodbo tudi za to sezono, a v italijanskem prvoligašu nanj ne računajo več.

Na jugu Italije se je zadržal leto in pol. Pogodbo je konec januarja 2013 podpisal najprej do konca sezone, po njej pa se s klubom dogovoril o podaljšanju še za dve leti. A se razhaja že po prvem.

V FAZI DOGOVARJANJA O PREKINITVI
"Res je, da imam še veljavno pogodbo, a smo v fazi dogovarjanja o prekinitvi. Te stvari ureja moj agent. Lahko rečem, da samo čakam, kdaj me bodo poklicali," je včeraj povedal Lakovič, ki si, kot pravi, že išče nov klub. "A hkrati seveda čakam, da se klub in moj zastopnik dogovorita tako, da bosta zadovoljni obe strani."

PREJ BIL PSIHOLOŠKO VOJNO
Dogaja se mu nekaj podobnega, kot preden je prišel v Avellino. Takrat je prav tako imel še veljavno pogodbo z Galatasarayem, a pri slednjem po menjavi trenerja ni bil več v načrtih. Takrat je pol sezone čakal, da se reši okov, in bil psihološko vojno, ker ne on ne druga stran nista želela popustiti. Tokrat naj se takšna zgodba vendarle ne bi ponovila. "Z Avellinom nikakor nismo na bojni nogi, vse je v redu. Res pa je, da so si izbrali neroden čas za odločitev, da bi radi prekinili sodelovanje. Če bi bilo to junija ali julija, bi bilo čisto drugače, tako pa vse poletje niso nič sporočili, ampak šele čisto na koncu avgusta, ko je veliko težje najti kaj pametnega," zaradi tega ni najboljše volje nekdanji slovenski reprezentant.


NAŠLI BOMO REŠITEV
Poteza Avellina je res nenavadna, posebej ker je bil Lakovič v prejšnji sezoni eden pomembnejših členov moštva, bil je četrti strelec in prvi podajalec. Italijani ne govorijo o vzrokih za predčasen razhod s 36-letnim slovenskim organizatorjem igre. "Jaka je šampion, profesionalec in super oseba. Slišala sva se tudi osebno, imava nekaj idej in prepričan sem, da bomo našli rešitev, ki bo zadovoljila obe strani," je povedal podpredsednik kluba Gianandrea De Cesare.

Z OLIMPIJO SE NI NIČ IZCIMILO
Skoraj hkrati z novico o tem, da v Avellinu na Lakoviča ne računajo več, so se pojavile tudi govorice, da ga, tako kot že lani, želi Olimpija. "Sicer smo bili v stikih, a se iz tega ni nič izcimilo," je dejal Lakovič, ki sicer vrat morebitnega prihoda, ko se bo razšel z Italijani, ne zapira povsem, a jasno je, da je po prihodu Marka Marinovića ta pozicija pri zmajih zapolnjena. "Ne bom rekel, da ni možnosti, a Olimpija je naredila ekipo in ta možnost za zdaj ni aktualna." Podobno je odgovoril tudi na vprašanje o morebitni selitvi v Novo mesto: "Tudi Krka ima ekipo sestavljeno, te možnosti vsaj do zdaj sploh ni bilo."


Članki iz rubrike