902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ps
ps
0 11.11.2014 19:35:47

Filipovski na Poljsko k Jeklinu

Arsen Perić
Dolgo časa ni bilo o njem slišati ničesar, če odštejemo novice o dolgu Uniona Olimpije do njega. Zdaj je Sašo Filipovski spet "aktiven", postal je trener poljskega Stelmet Zielone Gore.

Od lanskega aprila, ko ga je vodstvo Olimpije zamenjalo s pomočnikom Mirom Alilovićem, se je Filipovski "potuhnil", v javnosti se ni oglašal. O njem smo v tem času zvedeli le to, da je zaradi dolga Olimpijo prijavil Fibi, ki je z blokado poskrbela, da so v Stožicah zbrali okrog 150.000 evrov, kolikor so bili dolžni nekdanjemu trenerju.

Danes je s Poljske prišla novica, da se 40-letni trener vrača k poslu, sedel je na klop Stelmet Zielone Gore, kluba, v katerem je direktor Walter Jeklin.



Še lani evroligaš je letos izgubil vse štiri tekme v evropskem pokalu, v poljski ligi pa ima po šestih krogih dva poraza. Vodstvo se je odločilo za menjavo in Andrewa Adameka degradiralo v pomočnika Saša Filipovskega. Slednji je na Poljskem že deloval v letih 2006–2009 kot trener Turowa, s katerim je bil dvakrat podprvak in dvakrat tudi izbran za trenerja leta.

"V zadnjem času nismo bili videti dobro. Odločili smo se za spremembo in skušali bomo izboljšati stvari z novim trenerjem, ki je izkušen, pozna razmere na Poljskem in ima balkanski temperament," je povedal lastnik in predsednik kluba Janusz Jasinski, medtem ko Jeklin upa, da bodo s prihodom Filipovskega hitro prišli tudi boljši rezultati: "Svoje življenje je posvetil košarki in ji je maksimalno privržen. Še vedno lahko veliko da. Mislim, da je njegov prihod v Zieleno Goro dobra stvar tako za klub kot zanj."

Članki iz rubrike