evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

hu
hu
0 07.04.2015 08:08:10

Kralji bodo končnico lovili na zadnjih treh

Reuters
Moštvo slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja v severnoameriški ligi NHL Los Angeles Kings se nekaj dni pred koncem rednega dela še krčevito bori za končnico. Danes so kralji gostovali pri enem od tekmecev v zahodni konferenci Vancouvru in izgubili po kazenskih strelih z 1:2.

Bolje so začeli gostje, saj je Dwight King zadel že v drugi minuti. Prednost so kralji zadržali do sredine zadnje tretjine, potem pa je izenačil Daniel Sedin. Podaljšek ni prinesel odločitve, tako da so o zmagi odločali kazenski streli.

Od šestih strelcev je bil nato uspešen le Chris Higgins, ki je za domače zadel v zadnji seriji in premagal Jonathana Quicka, pri kalifornijski ekipi pa so bili neuspešni vsi - vratar Eddie Lack je ubranil tudi strel Kopitarju ter nato še odločilnega Marianu Gaboriku.

Po današnjem dvoboju je tako Vancouver še v nekoliko boljšem položaju, zdaj ima 97 točk, Los Angeles pa 93. Kraljem za preboj v končnico ostajajo še trije dvoboji, dva v gosteh s kanadskima ekipama Edmontonom in Calgaryjem ter zadnja domača tekma v soboto proti San Joseju.

"Zdaj moramo v Edmonton in dobiti dve točki, ni druge možnosti. Zdaj bo vsaka točka izjemno pomembna," je za ameriške medije po tekmi dejal Kopitar. Trener kraljev Darryl Sutter pa je pohvalil oba vratarja, tako svojega Quicka (37 obramb) kot Lacka pri tekmecih: "Oba sta bila odlična. Eddie je imel nekaj izjemnih obramb, pa tudi Jonathan. Razlika današnje tekme ni bila v podaljšku ali kazenskih strelih, ampak smo izgubili v rednem delu, ko smo imeli nekaj izrednih priložnosti."

Junak domačih je bil vratar Lack s 36 obrambami. "Zdaj smo blizu, toda delo moramo dokončati. V četrtek imamo lepo priložnost, a vseeno moramo biti previdni," ni bil preveč evforičen domači vratar. V rednem delu sta preobrat za izenačenje zrežirala dvojčka Sedin, Daniel je zadel po natančni podaji brata Henrika izza gola; za Henrika je bila to tudi jubilejna 700. podaja v karieri.

Na preostalih tekmah je Winnipeg, ki se tudi bori z Los Angelesom za končnico, dosegel pomembno zmago, z 2:0 je ugnal Minnesoto. Blake Wheeler in Drew Stafford sta zadela, Ondrej Pavelec pa je zaklenil gol z 32 obrambami.

V tekmi zadnjih ekip obeh skupin na vzhodu je Buffalo premagal Carolino s 4:3, v obračunu ekip, ki tudi nimata več možnosti za nadaljevanje sezone, pa so bili v San Joseju s 5:1 boljši hokejisti Dallasa.

Izidi
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes      4:3
New York Rangers - Columbus Blue Jackets  4:3 (podaljšek)
Minnesota Wild - Winnipeg Jets            0:2
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings     2:1 (kazenski streli)
Anže Kopitar zgrešil kazenski strel za Los Angeles
San Jose Sharks - Dallas Stars            1:5

Članki iz rubrike