oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ps
ps
0 13.08.2015 12:40:27

Zoran Dragić: Dva stola, ena rit

www.alesfevzer.com
Zoran Dragić je že nekaj ur prost igralec. Kar pomeni, da si lahko prosto izbira klub v ligi NBA ali pa v Evropi.

"Vsi vemo, zakaj me je dal stran Miami: zaradi težav z višino davka, imel pa sem dosti višjo pogodbo od nekaterih novincev. Na žalost so me poslali v Boston. Tam se se pogovoril, jih vprašal, kakšne načrte imajo z menoj. Dejali so, da lahko ostanem na trening kampu, a bi bil spet 14., 15. igralec. Noćem pa ponovitve še ene take sezone, kot je bila prejšnje leto v Miamiju. Zato sem jim sam dejal, da je najboljše, če me dajo na seznam 'waiversov' (za 48 ur v "izložbo", da ga lahko vzame katerikoli drug klub, sicer postane prost igralec, zadnji klub pa mu mora vseeno izplačati denar iz pogodbe o. p.). Če me nihče ne bo vzel, bom še nekaj časa počakal, drugače pa se vrnil v Evropo, bil leto dni tu in šel potem nazaj. V ligi NBA me zdaj vendarle že poznajo, petkrat lažje je, ko se vanjo vračaš, kot pa, ko prihajaš prvič prihajaš," je včeraj popoldne na zboru reprezentance govoril Dragić.

ŠE TEDEN DNI ZA NBA-KLUBE, SICER EVROLIGAŠ
Oseminštirideseturni rok se je iztekel včeraj zvečer in tudi če ga kakšna ekipa želi, se ni javila do njegovega izteka, pač pa je počakala, da zdaj začne pogajanja za nakup pod novimi pogoji. Govorilo se je, da naj bi nekaj zanimanja kazal Sacramento. "Bili so na radarju," se je slikovito izrazil Dragić, "tako kot še nekatere druge ekipe. Toda liga NBA je biznis. Imel sem nekaj tekem, a očitno to ni bilo dovolj, da bi v meni nekaj videli. Zdi se mi, da so Američani malo zaslepljeni," se nekako zaveda, da so možnosti za to, da bi v naslednji sezoni igral v ligi NBA bolj majhne.



Pa čeprav si to še vedno želi, a ne za vsako ceno. "Agentu sem povedal, da hočem ostati v ligi NBA. Lahko bi ostal v Bostonu, a nočem takega statusa, in enako velja za katerikoli drugi klub, ki bi me bil morebiti pripravljen vzeti. Želim vsaj sedem, osem minut na tekmo, da se lahko dokažem. Če to ni mogoče, pa sem sam pri sebi rekel, da ne bom tam brez zveze še leto dni, ampak grem raje nazaj v Evropo in igram 25 minut na tekmo."

V evroligaškem klubu, seveda. "Želim si igrati evroligo in če se bom vrnil v Evropo, bo to evroligaški klub," je potrdil to in dodal, da prav dolgo na morebitne snubce iz najmočnejše lige ne misli čakati. "Tudi v Evropi ima dosti klubov že sestavljene ekipe. V roku tedna dni se bo vse vedelo." Do takrat pa se, vsaj po lastnih besedah, s klubom niti ne bo preveč obremenjeval. "Ker vem, da se bo en že našel zame. Osredotočam se na reprezentanco. Lahko bi rekel, da nočem sedeti na dveh stolih, imam samo eno rit (smeh)."

Članki iz rubrike