Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

lp
lp
0 03.10.2015 10:28:43

Kaj je moral početi Goran Dragić kot novinec?

Slovenski košarkar bo ta mesec vstopil v osmo sezono v ligi NBA. Danes je eden zvezdnikov, v sezoni 2008/09 pa je imel drugačen status.

Usoda novincev v ameriških profesionalnih ligah je drugačna kot v Evropi. Najbolj običajno opravilo, ki ga morajo skozi vso sezono opravljati novinci, je prinašanje krofov ali drugih dobrot v slačilnico. Tako so se v takšni vlogi znašli tudi številni slovenski košarkarji, ki so zakorakali v svet lige NBA.


Goran Dragić sicer ni imel težjega dela, ko je prvo leto nosil dres Phoenixa, saj si takratni starejši soigralci v tem pogledu niso dajali duška. No, večina je ob tem le zamahnila z roko, Shaquille O'Neal pa ni želel zamuditi takšne zabave in je novincem vestno razporejal različne naloge.

"Vedno sem moral prenašati njegov sintesajzer," se spominja Goran Dragić, ki je imel takrat 21 let. "Nosil sem ga tudi takrat, ko smo šli na gostovanje. Pravzaprav nisem ugotovil, ali ga je res kdaj uporabljal. Nekajkrat je bila v hotelu njegova soba zraven moje, pa nikoli ni bilo slišati, da bi igral nanj. Gotovo je bila to ena od njegovih šal na moj račun."

Članki iz rubrike