gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 17.09.2016 08:44:32

Veliki intervju z Goranom Dragićem: Zaslužil sem si vse, zapravljali bodo otroci

Goran Dragić
Pred naš diktafon se je usedel slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić.

Pri 30 letih je vodja prenovljene slovenske reprezentance. Po eni strani je še vedno tisti neugnani Gogi, kot je bil takrat, ko je začenjal reprezentančno pot, po drugi je zreli Goran, ki ima za seboj osem sezon igranja v ligi NBA in je kapetan izbrane vrste. Takrat ali zdaj pa je še zmeraj fant, pri katerem vprašanje vedno dobi odgovor, pa čeprav se lotevate vseh mogočih tem, kot smo se jih mi tokrat. Med drugim smo ga povprašali tudi o njegovem zaslužku; marsikdo bi znal povedati, da v ZDA zasluži več, kot si realno zasluži. Goran Dragić je odgovoril brez dlake na jeziku.

Pogodbo ste podpisali lani, zelo visoko, a skromno v primerjavi z recimo Mikom Conleyjem, ki bo v naslednjih petih letih dobil 153 milijonov dolarjev. Je res vreden toliko denarja?
Je. Mislim, saj vidimo, da se je salary cap močno zvišal, s tem so tudi pogodbe precej višje. Conley je eden najboljših organizatorjev igre v ligi, kot igralec mi je zelo všeč. Nima smisla govoriti, ali je vreden tega denarja ali ne. Vsakemu privoščim, da zasluži, vse življenje je garal, da je prišel do tega položaja, ne vem, zakaj bi mu zavidal. Nasprotno, privoščim mu, da je podpisal tako pogodbo, upam, da bo čim več takih.

Privoščimo mu tudi mi, enako vam, ampak ali mislite, da niste plačani preveč? Se vam zdi, da ste upravičili svojih 85 milijonov?
V prejšnji sezoni sem jih v končnici, v rednem delu sezone še ne. Kot sem rekel, se je salary cap zelo povišal. Tega vprašanja si nisem nikoli postavljal, ker me nikoli ni zanimalo. Vem, kaj sem prestal v svoji karieri, vem, kakšne sem imel številke v primerjavi z drugimi igralci, ki so dobili več denarja od mene, tako da ...

Pa res mislite, da ste vredni vse te milijone? Mislite, da ste si zaslužili takšno pogodbo?


Zaslužil sem si, saj ne moreš do tega priti zaradi spleta okoliščin. Ne nazadnje sem bil v tretji peterki lige NBA, imel sem povprečje 21 točk na tekmo. Potem sem imel še eno sezono s povprečjem 18, torej ni šlo le za eno sezono.

Se kdaj zvečer uležete v posteljo in razmišljate o denarju?
Kaj pa vem, ne ravno. Podpisal sem tako pogodbo, a še zmeraj razmišljam tako kot takrat, ko sem podpisal prvo pogodbo. Razlika je le ta, da več kot je denarja, več je tudi skrbi. S tega vidika je drugače, še zmeraj pa me ne boste videli, da bi se vozil z lamborghinijem ali podobno.

Ste varčen tip?
Lahko rečem, da sem. Ne zapravljam, to bodo počeli otroci.

CELOTEN INTERVJU Z GORANOM DRAGIĆEM SI LAHKO PREBERETE V TISKAN IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN! SOBOTNA ŠTEVILKA JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike