favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 27.09.2016 15:36:56

Se bo Gogi preselil v Philadelphio?

Reuters
Goran Dragić se je po uspešnih kvalifikacijah s slovensko reprezentanco vrnil na Florido, ki jo bo morda še pred začetkom sezone zapustil. Govori se, da ga bo Miami zamenjal?

Ali ima špekulacija nekaterih dobro obveščenih novinarjev dovolj trdno osnovo ali ne, je vprašanje. Zgodba se je kot klobčič hitro odvila v teh dneh, ko je postalo dokončno jasno, da je Miami izgubil Chrisa Bosha, ki mu zdravniki zaradi pljučne embolije ne dovolijo nadaljevati igralske kariere. Predsednik kluba Pat Riley je hitro potegnil črto in javno oznanil, da klub zapušča - ob LeBronu Jamesu in Dwyanu Wadu - še zadnji od velike trojice Miamija.

Miami brez Wada in Bosha v primerjavi s prejšnjo sezono seveda ni več isto moštvo. Tega ne more spremeniti niti Goran Dragić, ki je s klubom iz Floride pred enim letom podpisal petletno in skoraj 80 milijonov evrov vredno pogodbo. Ni skrivnost, da slovenski organizator igre in glavna moč pod košem Hassan Whiteside nikakor ne najdeta kemije, kar pa niti ni tako pomembno.

Vodstvo Miamija v teh dneh skuša predvsem zapolniti praznino, ki je nastala po Boshu, za to pa se je pripravljeno odreči tudi uslugam svojega glavnega motorja na zunanjem položaju.


Analitiki lige NBA namigujejo, da bi lahko prišlo do dogovora med Miamijem in Philadelphio, v katerem bi kluba zamenjala Gorana Dragića in Jahlila Okaforja. Slednji je bil lani novinec, potem ko ga je Philadelphia izbrala kot tretjega po vrsti. Dvajsetletni in 211 cm visoki center je v svoji krstni sezoni v povprečju dosegal 17,5 točk in sedem skokov.

V Miamiju so prepričani, da bi Okafor - čeprav je bolj center in manj krilni center - dobro zamenjal Bosha in se obenem dobro vključil v moštvo. Na drugi strani naj bi bili zadovoljni tudi v Philadelphii, ki želijo ob prvega izbranca letošnjega nabora Bena Simmonsa postaviti izkušenega organizatorja igre in Goran Dragić naj bi bil pravi izbor za mentorja.

Philadelphia je trikrat postala prvak lige NBA (1955, 1967 in 1983). Njen dres so med drugimi nosili tudi Wilt Chamberlain, Julius Erving, Charles Barkley in Allen Iverson, na sedmih tekmah v sezoni 2009/10 tudi Primož Brezec, v prihodnji pa ga bosta Španec Sergio Rodriguez in Hrvat Dario Šarić.

Sezona se začne 25. oktobra.

Članki iz rubrike