zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

muk
muk
0 14.10.2016 12:55:33

Kapetani v svoj jagodni izbor uvrstili tudi Luko (video)

O kapetan, moj kapetan, daj povej, kdo najboljši v Evroligi je tej.

Kapetani šestnajstih evroligaških ekip so pred začetkom nove sezone izbrali najboljše posameznike tekmovanja. Kategorij, če jim lahko tako rečemo, je bilo več, v eni izmed njih pa je največ glasov prejel tudi slovenski supertalent Luka Dončić.

Za najboljšega vodjo so kapetani z veliko večino izbrali slovitega, če ne kar legendarnega Grka in kapetana Olympiakosa, Vassilisa Spanoulisa. Srb Miloš Teodosić (CSKA) naj bi bil po mnenju kapetanov najbolj nadarjen košarkar lige, ob tem pa naj bi tudi najbolje čital igro.



Če gre verjeti kapetanom, bo lovorika MVP po koncu sezone znova pripadla Nandu De Coloju (CSKA), Francoza pa bi skupaj z Janom Veselyjem kapetani tudi najraje videli v svoji ekipi. Naj trener je pričakovano Željko Obradović (Fenerbahče), najbolj čvrst igralec je hrust CSKA Kyle Hines, na zaključnem turnirju pa naj bi zaigrali moskovski CSKA, istanbulski Fenerbahče, madridski Real in Barcelona.

In potem pridemo do 17-letnega Luke Dončića, ki je po mnenju kapetanov tisti igralec, pred katerim je sezona dokončnega preboja na veliko sceno, breakout season, kot temu pravijo onstran Atlantika. Iz njihovih ust v božja ušesa. In če se po jutru oziroma prvi tekmi dan pozna, Dončić je bil med boljšimi akterji zmage Reala proti Oylmpiakosu (11 točk, pet skokov, tri asistence), njihove napovedi nikakor niso iz trte zvite. Ravno nasprotno.

Članki iz rubrike