testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

ku
ku
3 04.12.2016 21:26:54

Dan, ko se je izjemni Dončić odločil sekati rekorde (VIDEO)

Kje so meje Luke Dončića se danes sprašujejo na Iberskem polotoku in kajpak tudi v Sloveniji po še eni neverjetni predstavi 17-letnega slovenskega dragulja.

Danes je na obračuni španskega prvenstva odigral tekmo, ki si jo bo zagotovo zapomnil za vedno. Pa ne le on, temveč vsi ljubitelji španske košarke, saj je potencialni slovenski reprezentant postavil svojevrsten rekord. Postal je prvi mladoletni košarkar v zgodovini španskega prvenstva z doseženim dvojnim dvojčkom, kar mu je uspelo tri mesece pred polnoletnostjo. Zaustavil se je pri 23 točkah, 11 podajah in štirih skokih, kar mu je naneslo indeks učinkovitosti kar 34. Tako visokega je pri njegovih letih uspelo doseči zgolj Rickyju Rubiu, ki je v sezoni 2007/08 dosegel 25 točk, tri skoke in štiri podaje. Ta rekord bosta odslej torej držala skupaj.

»To je bila moja najboljša tekma v ligi, ampak vedno pravim, da moram nadaljevati s trdim delom in gledati v prihodnost,« je za španski El Pais po zmagi nad Fuenlabrado z 92:76 povedal Dončić, ki je dobil tudi pohvalo svojega trenerja Pabla Lasa: »Dončić je k nam prišel pri 13 letih in do danes zrasel v zelo dobrega košarkarja. Ima veliko znanja in je zelo kompleten igralec.«

Kako velik dosežek je uspel Dončiću nazorno govori še en podatek. Postal je sploh prvi košarkar v španskem prvenstvu po letu 2006, ki mu je uspelo na eni tekmi doseči najmanj 20 točk in 10 podaj. To je pred njim uspelo le Sergiu Rodriguezu (2006), Winfriedu Kingu (1985), Leonu Woodu (1988), Miku Phillipsu (1988), Draženu Petroviću (1989), Javiju Perezu (1992) in Velimirju Perasoviću (1999).

A presežkov današnjega dne zanj s tem ni konec. Za češnjo na torti je bil izbran za najkoristnejšega igralca 11. kroga španskega prvenstva. 

Članki iz rubrike