Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
17 06.12.2016 11:04:19

Realov peklenski načrt za Dončića: rojstnodnevni milijoni, da bi v ZDA šel leta 2020

vszi
Slovita madridska Marca je v današnji številki razkrila podrobnosti Realovih pogledov na prihodnost slovenskega čudežnega dečka.

Jasno je, da bo Luka Dončić leta 2018 odšel na nabor lige NBA, kjer bo po vseh napovedih izbran kot eden od prvih petih, po vsej verjetnosti pa celo eden od prvih treh. Tedaj bo star 19 let, in če bi v ZDA odšel takoj, bi mu to prineslo 4,7 milijona evrov prvo sezono ter 4,9 drugo. 

Z Realom ima 17-letnik pogodbo do leta 2021, v njej je odškodninska klavzula v višini 5 milijonov, ki bi jo košarkar in njegov bodoči klub seveda zlahka poravnala. Pri Realu se tega zavedajo, a velikanskega talenta nikakor ne želijo izgubiti tako zgodaj. Njihov načrt je drugačen.

"Če je odločen, da želi v Ameriko takoj, ne bomo mogli storiti ničesar. To je jasno, taki so odnosi med Evropo in NBA, take so razmere na trgu. Toda zanj imamo predlog in videli bomo, ali nam bo Luka prisluhnil," je Marci povedal Juan Carlos Sanchez, direktor košarkarskega dela kraljevega kluba. 

"Ko bo 28. februarja dopolnil 18 let, bomo njemu in njegovemu zastopniku ponudili novo, drugačno pogodbo. V njej praktično ne bo odškodninske klavzule, v zameno pa bi želeli, da pri nas ostane še dve sezoni po izboru na naboru leta 2018," je še pojasnil Sanchez.

Kot pojasnjujejo neposredno vpleteni, to seveda pomeni, da bi mu Real ponudil dveletni zaslužek v višini 10 milijonov, hkrati pa Luka leta 2020 ne bi imel nikakršnih težav z odškodnino in bi pri 21 letih mirno odšel v NBA. Odločitev je njegova, obe možnosti pa delujeta nadvse privlačno.

Značke: dončić, real

Članki iz rubrike