Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
2 20.12.2016 19:38:48

Erazem Lorbek postal član Limogesa

Nikola Miljković
Potem ko je Erazem Lorbek zaradi poškodbe kolena izpustil dve sezoni, se je v zadnjih mesecih krčevito prizadeval vrniti na parket. Možnost sodelovanja z Union Olimpijo je hitro izpuhtela, zato se je osredotočil na tujino.

Poleti je svojo pripravljenost preizkušal pri San Antoniu, nazadnje pa je poskušal prepričati vodstvo Cantuja, vendar ni bil uspešen. Sledil je odhod v Limoges, ki ga vodi prekaljeni Duško Vujošević, eden od igralcev pa je tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič.

"Trenutno je sposoben za 15-20 minut igre, več pa ne. Trenira po posebnem programu, predvsem pa ima ogromno željo po vrnitvi. Gre za odličnega igralca, zelo inteligentnega, tehnično dobro podkovanega. Ko je bil na vrhuncu, je bil med najboljšimi v Evropi," o 32-letnem krilnem centru z izbranimi besedami govori Vujošević.


Čeprav bo imel najstarejši od bratov Lorbek komaj jutri zadnji zdravniški pregled, so se v klubu že odločili zanj. Vsaj do konca koledarskega leta, kar pomeni, da je dobil 11-dnevno pogodbo. Na uradni spletni strani kluba so ga pozdravili kot božično darilo, se o njem obširno razpisali in potrdili, da bo za svoj novi klub prvič zaigral na prvenstveni tekmi 27. decembra proti Gravelinesu. "Navijači Limogesa boste lahko v prihodnjih dneh uživali ob spremljanju tega odličnega igralca. Naj bo to božično darilo," so kar precej evforično zapisali.

Erazem Lorbek je sicer nosil dres bolonjskega Fortituda, Unicaje, Benettona, Lottomatice Rome, CSKA-ja, Barcelone in seveda tudi slovenske reprezentance. Z mlado izbrano vrsto je leta 2004 v Brnu osvojil naslov evropskega prvaka, v članski konkurenci pa je zablestel na EuroBasketu 2009 na Poljskem, kjer je Slovenijo odpeljal v polfinale.

Če bi se Erazem prav zares uspel vrniti v svojo nekdanjo formo, bo bržkone najbolj zadovoljen slovenski selektor Igor Kokoškov, ki daleč najbolj pogreša prav kvalitetnega krilnega centra.

Članki iz rubrike