Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
5 31.01.2017 07:35:13

Luka Dončić v prvem velikem intervjuju: Kako sem izbral Slovenijo! In kaj želim doseči v Ameriki ...

evroliga
Slovenski dragulj, največji evropski košarkarski talent, prvič osebno in obsežno. Prvič takole, prvič na celi črti, prvič o vsem, vseh in z vsemi blagoslovi.

Vaš košarkarski razvoj je skokovit, prehitevate vse napovedi. Čemu to pripisujete, kako si to razlagate?
Verjamem, da je pot do uspeha sestavljena iz dveh pasov, iz dveh zadev. Pod točko ena je zelo pomembno, kako si se sposoben pripraviti v glavi. Ne glede na to, koliko si star, je treba doseči točko, na kateri si sposoben v glavi biti dorasel izzivom. Pod točko dve pa je zelo pomemben trening, pri katerem ne sme biti popuščanja in ki se ga moraš ves čas lotevati skrajno resno.

Kaj želite doseči z Realom, kakšni so vaši cilji?
Seveda si želim osvojiti vse, kar je mogoče osvojiti. Zmagati na vsaki tekmi in osvajati lovorike. Toda kot sem že velikokrat poudaril v izjavah po obračunih, je moja največja želja ta, ki je po mojem največja želja vsakogar, ki v Evropi igra košarko. Rad bi z Realom postal evropski prvak, to so moje sanje.

Kaj za vas pomenita besedi 'domov' in 'doma'? Greste domov, kadar greste v Slovenijo, ali greste domov, kadar greste v Madrid?
Ne more biti dvoma. Madrid mi je dal ogromno, Španija prav tako, da o Realu ne govorim. Toda zelo dobro vem in vsi morajo vedeti, da lahko dom pomeni samo eno in da lahko domov pomeni samo eno. Ko rečem, da grem domov, to pomeni ...

CELOTEN INTERVJU Z LUKO DONČIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike