Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

gv
gv
0 02.02.2017 14:37:46

Dončić, kot ga še niste poznali: O treningih plesa, zbadljivkah v slačilnici in najljubši hrani, ki jo pripravi mama

Luka Dončić bo konec meseca praznoval 18. rojstni dan, v teh dneh pa ima precej medijskih obveznosti.

Real je svojega mladega dragulja dolgo časa "skrival" pred radovednimi mediji. V klubu so namreč ocenili, da je tako bolje za njegov razvoj, nekaj tednov pred polnoletnostjo pa so prižgali zeleno luč. Pogovor z vzhajajočo zvezdo košarke si želijo tudi številni španski mediji, v enem od prvih intervjujev za tamkajšnje medije pa je razkril marsikaj zanimivega.

Med drugim je pojasnil, da ga je nad košarko navdušil njegov oče Saša, ki je bil nekoč košarkar tudi sam, bolj zanimive pa so nekatere podrobnosti, s katerimi širša javnost ni bila seznanjena. "Ko sem bil majhen, sem se ukvarjal s številnimi športi. Igral sem nogomet, tenis in plesal. To je le nekaj od športov, s katerimi sem se ukvarjal. Najbolje sem se znašel v košarki, zato sem se odločil, da pri tem tudi vztrajam, še danes pa obožujem nogomet. Tudi zaradi tega velikokrat obiščem Santiago Bernabeu," je dejal Luka Dončić. Na vprašanje, po katerem nogometašu bi se zgledoval, je diplomatsko odvrnil: "Malo po Cristianu Ronaldu, Luki Modriću in Garethu Balu." 

V Španiji je potreboval le malo časa, da se je privadil na tamkajšnje razmere. Pri tem so mu zelo pomagali v klubu, saj so mu nudili vse, kar je potreboval, še zmeraj pa najbolj ceni domačo hrano. "Tukaj mi je všeč pršut, ampak najraje imam mamino musako."

Kako pa se tako mladi zvezdnik znajde v še bolj zvezdniški garderobi? Ali se kdo šali na račun njegovih let? "Soigralci so zelo prijazni, v ekipi prevladuje posebna kemija, kar se odraža na igrišču. Seveda se tudi šalijo, zdaj ko je Willy Hernangomez odšel v NBA sva na "udaru" jaz in Alex Suarez. Ampak je vse skupaj mišljeno zgolj pozitivno," je za abc.es med drugim dejal Dončić.

Članki iz rubrike