Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
67 03.02.2017 22:19:04

Dončič z novo fantastično predstavo in potezo tekme dokazal, da je številka 1 (video)

evroliga
Zvezdnik, da, zvezdnik Reala Luka Dončić je znova močno opozoril nase. Tokrat je njegov Real gostoval v Vitorii pri prav tako zvezdniški Baskonii.

Že nekajkrat je bil Luka Dončić najboljši košarkar tekme, nič drugače pa ni bilo tokrat. Ob zelo slabi strelski predstavi njegovega najboljšega prijatelja pri Realu Sergia Llulla (8 asistenc), je prav 17-letni slovenski košarkar prevzel odgovornost v drugem polčasu in pomagal svojemu moštvu do zmage z 79:71.

Slovenski košarkar je na koncu zbral 16 točk (3/6 za dve, 2/4 za tri, 4/4 prosti meti), pri tem pobral še devet skokov in soigralcem asistiral šestkrat. Poleg tega je bil nad njim kar petkrat storjen  prekršek, kar pomeni, da je dvoboj končal s statističnim indeksom 30 v vsega slabih 24. minutah. Skupaj je to zadoščalo za tretji najboljši indeks v 21. krogu, celotno moštvo Reala pa je za primerjavo skupaj nabralo 'le' še 67 indeks točk.

"V prvem delu nismo bili tako dobri, v drugo pa smo potem dvignili raven igre in zaigrali pravo obrambo," je bil kratek in jedrnat 17-letni košarkar. Ta je med tekmo navdušil tudi s potezo meseca v evroligi, ko je med svojima nogama pretental nasprotnikovega branilca ... To si enostavno morate ogledati. S potezo je povsem zmedel Johannesa Voigtmanna in Rodriguea Beauboisa, sicer najbolj razpoložena košarkarja domačega moštva in na noge dvignil večino gostujočih navijačev, ki so mu lahko le zaploskali ob potezi kroga.

Navdušil pa je tudi, ko se je pognal za izgubljeno žogo in se vrgel med gledalce v prvi vrsti, potem pa se opravičeval, da jih je zadel (na posnetku od 5.44 dalje). Kaj se vse temu fantu ni zgodilo na tej tekmi. Kaj se mu je, pa si lahko ogledate v posnetku njegovih vrhuncev na tekmi.

Mladenič tako nadaljuje z izjemnimi predstavami, ki le še dodatno kažejo na to, da utegne na naboru za ligo NBA 2018 zasesti eno izmed prvih treh mest. Najbrž kar prvo, če se bo njegov razvoj nadaljeval s tako strmo premico navzgor. 

Na tekmi je sicer slabi dve minuti igral tudi Jaka Blažič, ki pa je imel povsem prazno statistiko. 

Članki iz rubrike