favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
3 04.02.2017 09:13:41

Hvalospev južnih sosedov na račun Luke Dončića

Profimedia
Slovenski zvezdnik v središču pozornosti.

"Prizadevam si, da bi bil iz dneva v dan boljši," je v nedavnem intervjuju za Ekipo SN med drugim povedal Luka Dončić, ki od besed vedno znova preide k dejanjem. Iz tekme v tekmo in dokazuje izjemen potencial, nad katerim se navdušuje ves košarkarski svet. Upravičeno. Kot smo že poročali, je mladenič blestel tudi v petkovem večeru. Real je v 21. krogu evrolige v gosteh z 79:71 premagal Baskonio Vitorio. Dončić je v 25 minuta dosegel 16 točk (3/6 za dve, 2/4 za tri, 4/4 prosti meti), zbral je devet skokov in se izkazal s šestimi podajami.

A to še ni bilo vse. Vzhajajoči zvezdnik je navdušil tudi z izjemno potezo v zadnji četrtini, ko se je med prodorom s fantastičnim preigravanjem - žogo si je potisnil med svojima nogama - otresel nasprotnega igralca in potem z nadvse elegantnim polaganjem v visokem loku dosegel koš.

Zaploskali so mu tudi domači navijači, prislužil si je stoječe ovacije, nad njegovo mojstrovino se navdušuje vsa Evropa. In južni sosedi pri tem nikakor niso izjema. V preteklosti so Luko Dončića že proglasili za naslednika Dražena Petrovića, tokrat pa so na spletni strani Sportskih novosti denimo zapisali, da je "takšne mojstrovine sposoben le slovenski čudežni otrok. Gledalcem je vzelo sapo," so še pristavili in poudarili, da gre za res pravega talenta. A zdaj je vendarle tudi že precej več kot to, mar ne?

Članki iz rubrike