Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
29 04.02.2017 10:37:26

Dončić o potezi leta: Naj vam povem, kako sem se jo naučil! Slovita Marca: Škandal! Kličite ga ... (video)

Španija je na nogah. Petkova predstava Luke Dončića je fanta dokončno izstrelila v nebo, posebej pa odmeva tista njegova poteza.

Zgodbo poznate. Na srečanju Reala in Baskonie je bil naš košarkaraki dragulj ponovno najboljši mož na igrišču z vrtogalvim stastističnim indeksom 30. Ob tem dejstvu in ob 16 točkah pa si je privoščil potezo, o kateri govori ves košarkarski svet. V eni od akcij je žogo domiselno spravil na hrbet in skozi noge, preden jo je mimo povsem zmedenih branilcev v visokem loku od table položil v obroč.

Potezo lahko še enkrat podoživite v spodnjem posnetku, zelo zanimivi pa so odzivi nanjo. "Gre za potezo leta," piše slovita Marca in poudarja, da ne misli leta 2017, temveč obdobja zadnjih 12 mesecev. Ob tem pa poudarja, da gre za škandalozno akcijo nekoga, ki ga mirno lahko poimenujemo Magic Dončić.

Besedo škandalozno, ki jo uporablja še nekaj drugih medijev, Španci v tem kontekstu seveda mislijo na najlepši mogoči način, kot bi pri nas rekli noro ali bolano. O potezi leta govorijo tudi ostali mediji, še nekaj pa jih omenja vzdevek Magic; seveda v navezavi na Magica Johnsona, ameriškega super zvezdnika, ki je zaslovel s podobnimi potezami.

Kaj pa Luka? Ostaja skromen, pa čeprav je njegova predstava prilezla med nogometne novice, kar sev Španiji zgodi izjemno redko. Seveda pa se ni mogel izogniti na vprašanje o tisti potezi. "Uporabil sem je v trenutnku navdiha. Sicer pa gre za nekaj, s čimer sem se zabaval na treningih. Tam me je te poteze učil soigralec Sergio Llull," je pojasnil.   

Značke: dončić, real, llull

Članki iz rubrike