kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
12 05.02.2017 12:01:24

Slovita Gazzetta z opisom Dončića, ob katerem gredo dlake pokonci: Prišel iz prihodnosti, da bi ...

Profimedia
Kakšne besede, kakšne pohvale za Luko Dončića! Italijanska Gazzetta slovenskega čudežnega dečka opisala z besedami, ki jemljejo dih.

Zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić je navajen, da o njem govorijo z izbranimi besedami. A slovita italijanska Gazzetta je zanj uporabila takšne, ki jih je zapisala le za redke izbrance v vsej zgodovini svojega obstoja. 

Prišel iz prihodnosti, da bi vladal sedanjosti je naslov Gazzettinega članka, v katerem podrobno opisuje enega največjih svetovnih košarkarskih talentov.

V njem sloviti italijanski športni časnik uporablja pridevnike, kot so nadbriljanten, neverjeten, fenomenalen, kajti navadni pridevniki za Dončićeve igre več niso dovolj. Po mnenju Gazzette ima slovenski košarkar uničujoč učinek na evroligo pri zgolj 17 letih, s svojim nizom neverjetnih predstav na najvišji ravni pa je dosegel točko, v kateri ni več nobenega skeptika, ki bi se spraševal o njegovih zmožnostih. 

Vrhunski organizator igre, ujet v telo krila, opisuje Gazzetta Dončića. In dodaja, da gre za edinstven paket v evropskem merilu, ker je fizično sposoben igrati na številnih položajih, hkrati pa žogo obvladuje bolje kot marsikateri organizator igre, zato ga je neverjetno težko zaustavljati. Njegova vizija je neverjetna, njegova sposobnost kreirati met zase in svoje soigralce čudežna. 



Italijanski časnik je navdušen tudi nad Dončićevo osebnostjo. Kljub šele 17 letom ima Slovenec osebnost super veterana. Ves čas je osredotočen, kar razkriva tudi njegova govorica telesa. Ravno zaradi takšne osebnosti je izjemno hitro splezal po hierarhični lestvici pri Real Madridu, trener Pablo Laso ga v igri pušča tudi v najbolj ključnih trenutkih.

Ravno v ključnih trenutkih je Dončić najboljši, kar je v tej sezoni dokazal že velikokrat. Košarkar Real Madrida je edinstven za to starost pri reševanju odločilnih situacij. Kot radi rečemo, je najboljši, ko je to najbolj potrebno. Lahko bi bil prvi mož, človek za odločilne trenutke katerekoli evropske ekipe.

Hkrati je po besedah Gazzette Dončić že pripravljen za ZDA, italijanski časnik pa je prepričan, da takega igralca v Evropi ni bilo že veliko let, če sploh kdaj. Možno je, da z njim gledamo revolucijo evropske košarke. V nekaj letih bi moral postati najboljši evropski košarkar, zaključujejo Italijani.

Skratka, zares izbrane besede za Luko Dončića, pod katere se seveda podpišemo tudi mi. 

Članki iz rubrike