mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
3 06.02.2017 23:14:36

Saša Dončić: Luka ni zvezdnik, ampak le moj sin, ki uresničuje svoje sanje

Za Desus bo nastopil tudi Saša Dončič, oče Luke Dončiča.
Bobo
Medtem ko se je Luka Dončić v zadnjem času znašel v ospredju domala vseh športnih debat na sončni strani Alp, smo ob njegovem neverjetnem napredku in vstopu na veliko košarkarsko prizorišče pogrešali odziv njegovega očeta. Saša Dončić je naposled spregovoril za grške medije.

Nekdanji košarkar, danes pa trener ljubljanske Ilirije, ki je z Goranom Jagodnikom, Stipetom Modrićem, Jasminom Hukićem in po novem tudi z izjemno nadarjenim Žanom Markom Šiškom brez poraza razred zase v drugi slovenski ligi, seveda spremlja razvoj svojega sina in vse, kar se dogaja okoli njega.

"Seveda sem ponosen! Kako ne bi bil, če pa ga primerjajo z Draženom Petrovićem in s Tonijem Kukočem. Ampak za mene je predvsem moj sin, šele potem pa vse ostalo. Sem njegov oče in imam svoje razloge za takšne občutke. Ne gre le za košarko. Za mene on ni zvezdnik, ampak le moj sin, ki uresničuje svoje sanje," je grškemu novinarju razlagal Saša.

Luka je Slovenijo zapustil s 13 leti in odšel v veliki Real. Saša se je spomnil tega trenutka in nasveta, ki mu ga je dal: "Zelo preprosto. Rekel sem mu, naj uživa v košarki, naj se uči in naj ne pozabi prijateljev. Za trinajstletnika je bila to velika sprememba - nove navade, nova kulutura, novo življenje. Rekel sem mu, naj ima odprte oči in kar je še najbolj pomembno, da se lahko, ne glede na vse, še vedno vrne domov. Da bo njegova družina vedno ob njem..."

doncic
Profimedia


In potem se je res zgodilo, mladi Luka je odšel v špansko prestolnico. "Real je velika organizacija. Ko sva februarja 2012 prvič obiskala Madrid, se je Luka zaljubil v mesto. Ni poznal jezika, ampak vsem je dal vedeti, da želi igrati za Real. Osebno sem imel pomisleke in strahove, saj ni enostavno pustiti otroka, da tako zgodaj odide od doma."

Saša je bil košarkar, zato je jasno, da je Luka ta šport spoznal prek očeta. "Vseskozi me je spremljal. Mama ga je vedno pripeljala na moje tekme in košarka je počasi postala del njega. Še preden je shodil, je že dobil košarkarsko žogo."

Grškega novinarja je zanimalo, kakšen je Luka, ko ni košarkar. Kako se sooča z običajnimi težavami sedemnajstletnika. "Luka je mladenič, ki uživa življenje in ima rad vse, kar ga zanima. Rad se druži s prijatelji. Pomembno je, da je ostal trdno na tleh, da ima ob sebi ljudi, ki mu pravilno svetujejo."

In za konec še poteza na tekmi z Baskonio, ki je fanta še bolj zaznamovala. Poteza, o kateri govori vsa Evropa, ves svet. "Luka, kaj si storil! Takoj zatem sem na to pogledal kot trener. Kako je mogoče, da kaj takšnega naredi sedemnajstletnik? Veste kaj, košarka je zelo lep šport. Ni vse v trdi in neizprosni obrambi, v taktiki ... Včasih je takšnih potez še premalo, takšnih, kakršne sta včasih počela Dražen in Bodiroga. Včasih je treba kaj storiti izven sistema," je končal Saša Dončić in svojemu sinu zaželel predvsem zdravja in sreče: "Mislim, da je to dovolj."

Članki iz rubrike