favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
15 11.02.2017 12:58:41

Številke, ob katerih se vam zvrti v glavi: Če bo prvi izbor, bo Dončić zaslužil ...

Pred Luko Dončićem je zares svetla prihodnost, v kateri bo morda celo največji svetovni talent zagotovo zaslužil lepe denarce. Koliko bo zaslužil v prvih letih po odhodu v NBA?

Slovenskemu supertalentu napovedujejo, da bo leta 2018, ko se bo lahko prijavil na nabor lige NBA, izbran kot prvi. Jasno, to so seveda samo napovedi, ki se velikokrat na koncu ne uresničijo, ne nazadnje v tem trenutku sploh še ni znano, ali se bo Luka Dončić sploh prijavil na nabor, toda v Španiji so se že razpisali o tem, koliko bo košarkar Real Madrida zaslužil, če se bo leta 2018 prijavil na nabor in bil izbran kot prvi. 

Znana je namreč plača, ki jo bo v prvih štirih sezonah v ligi NBA dobival prvi izbor nabora v letu 2018. In ob teh številkah se vam bo zagotovo malce zvrtelo v glavi. Dončić bo, če bo leta 2018 izbran kot prvi, na svoj račun v prvem letu dobil 6.685.100 dolarjev, drugo leto 7.829.300 dolarjev, tretje leto 8.202.200 dolarjev in četrto leto 10.342.974 dolarjev. Skupaj bi torej Slovenec v prvih štirih letih lige NBA zaslužil več kot 33 milijonov dolarjev (31 milijonov evrov). In če vemo, da košarkarji svoje najboljše pogodbe podpisujejo, ko se jim po štirih letih izteče 'pogodba za novince', potem se Dončiću za prihodnost res ni treba bati ...

Značke: luka-dončić, nba

Članki iz rubrike