Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 21.02.2017 11:52:01

Koliko časa še v Realu? Direktor kluba spregovoril o tem

Profimedia
Po osvojitvi kraljevega pokala je spet zelo aktualen podpis prve profesionalne pogodbe Luke Dončića z madridskim Realom.

Natanko teden dni je še do rojstnega dne, s katerim bo Dončić zakorakal v polnoletnost. Takrat bo takoj tudi sledil podpis pogodbe z Realom, že dolgo časa je jasno, da bo najboljši mladi košarkar Evrope v Madridu ostal še nekaj časa. Vprašanje je le, koliko.

Napovedi o tem, da bo na naboru lige NBA 2018 izbran med prvimi, so prav tako že nekaj časa znane, pri Realu pa se trudijo, da bi Dončić zanj igral čim dlje, preden se odpravi dokazovat v ligo NBA. O tej temi je zdaj spregovoril tudi direktor košarkarske sekcije Reala Juan Carlo Sanchez.


Ni bil sicer prav zgovoren, a razlog za to je preprost: tudi pri Realu ne vedo natančno, kako se bo odločil Dončić, vse pa je odvisno od njegove volje, kdaj bo šel onstran Atlantika. "Naredili bomo vse, da Dončić ostane z nami to in naslednjo sezono ter nato še kakšno, preden gre v ligo NBA," je dejal Sanchez.

Ta sezona tako ali tako ni vprašljiva, ravno tako ne naslednja, že nekaj časa je znano, da bo do nabora 2018 Dončić nosil Realov dres. Uganka pa je nadaljevanje, saj naj bi po nekaterih napovedih nato takoj šel v ZDA, po drugih naj bi na stari celini oziroma v Realu - drug klub tako ali tako ni opcija - ostal še eno leto, torej do 2019, po drugih pa celo še dve, do 2020.

In vprašanje je, če bo po podpisu profesionalne pogodbe kaj več jasnega, saj bo ta tako ali tako dolgoročna, z odškodninskimi klavzulami v primeru predčasnega odhoda, seveda.

Članki iz rubrike