cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ku
ku
1 26.04.2024 12:11:50

Dončićev soigralec zaradi Slovenca ostro udaril, te besede pred tretjo tekmo odmevajo

Profimedia
V Dallasu vlada nestrpno pričakovanje tretje tekme končnice z Los Angeles Clippers.

Luko Dončiča in druščino v Dallasu čakata dve pomembni domači tekmi končnice, v kateri si bodo skušali priigrati prednost pred ponovnim gostovanjem v Los Angelesu. Po zelo slabo odigrani prvi tekmi je sledil zelo dober odgovor Dallasa predvsem po zaslugi garaške igre v obrambi. 

Ta bo ključnega pomena tudi na tretji tekmi, ki bo na sporedu v noči na soboto ob 2. uri po slovenskem času. Pred tekmo je med drugim o slovenskem zvezdniku spregovoril nemški košarkar Maxi Kleber, ki je v zaključku druge tekme zadel nekaj pomembnih košev za končno zmago Dallasa. 

"Mislim, da Luka Dončić zelo dobro opazuje in predvideva, kaj bodo nasprotni košarkarji naredili, ker ima kot igralec zelo visok košarkarski IQ. Mislim, da je v zelo dobrem položaju. V napadu ima žogo praktično ves čas v rokah in tudi to je zelo utrujajoče. Logično je, da zaradi tega ne bo mogel vložiti enako energije v obrambo, toda, če mu to uspe v 80 odstotkih, je to za nas ogromno. Njegov košarkarski IQ mu pomaga tudi v obrambnih nalogah in mislim, da trenutno kaže, česa je sposoben. A potem vsi izpostavljajo le tisto akcijo, kjer mu je spodletelo. Vsi grešimo med tekmo. In glede na to, da igra največ minut, se seveda napake zgodijo tudi njemu, a ljudje jih bodo takoj hiteli izpostaviti. Skupno gledano je Dončić zelo pameten branilec in s tem zelo pomaga ekipi," je bil neposreden Kleber.

Članki iz rubrike