nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ps
ps
0 28.08.2014 10:40:41

Raznolikost

vszi
V dvorani Komunalnega centra je te dni še posebej živahno, saj je na nekajdnevno preizkušnjo prišlo šest igralcev.
Na štiridnevnem kampu, ki se je začel v ponedeljek, so Matic Sirnik, Srb Miloš Miljković, Ramo Rizvić iz Bosne in Hercegovine ter trije Američani: Malcolm Hawkins, Austin Bragg in Kyle Casey.

Krilni košarkar Sirnik (23, 198) je v prejšnji sezoni igral v Zlatorogu in imel povprečje 3,6 točke ter 1,2 skoka na tekmo. Na položaju krila igra tudi Rizvić (27, 200), ki je v dresu Maribora v zadnji sezoni dosegal 12,6 točke in 5,4 skoka na srečanje. Center Miljković (30, 205) je za Rogaško prejšnjo sezono prispeval 8,4 točke in 4,7 skoka.

Vsi trije ameriški igralci prihajajo iz študentske košarke. Hawkins (23, 195) je dve leti študiral in igral na univerzi Delaware, drugi dve leti pa na univerzi Norfolk State, na kateri je v zadnji sezoni imel povprečje 15,5 točke in 4,3 skoka. Casey (24, 201) je bil na univerzi Harvard, za katero je igral štiri sezone od petih, v katerih bi moral. Eno je namreč izpustil, ker je bil vpleten v goljufijo z opravljanjem izpitov. V zadnjem letu je dajal po 9,7 točke na tekmo, temu je dodal 5,6 skoka.


Letos je sodeloval na poletni ligi, v moštvu Brooklyna je bil soigralec Alana Omića in dobil nekaj več priložnosti za igro od slovenskega reprezentanta. Na treh tekmah je v povprečju igral slabih 12 minut in imel 0,7 točke ter 2 skoka na dvoboj. Svetovni splet najmanj podatkov najde o Braggu (23, 206), ki je študiral na univerzi Western Washington, slednja je, v nasprotju z ekipama drugih dveh Američanov, igrala v drugi ligi študentske NCAA.

V torek so Helios Suns igrali prijateljsko tekmo s Slovanom, sinoči še eno s Šentjurjem. Oba dvoboja sta bila priložnost, da trener Gregor Hafnar preizkusi taktično-tehnične sposobnosti kandidatov za dres Domžalčanov, slednji so izvedli tudi nekaj testiranj s kondicijskim trenerjem Klemnom Zaletelom. Hafnar se bo skupaj s sodelavci odločil, koliko in katere igralce bo izbral za dopolnitev ekipe.

"Vesel sem, da smo v klub pripeljali mlade, kakovostne in raznolike igralce. Pri kandidatih bo treba presoditi veliko dejavnikov, od tehnike do fizične pripravljenosti, sloga in drugih osebnostnih značilnosti. Pri ameriških kandidatih je treba tudi videti, kako se znajdejo v evropskem načinu igranja, ki je nekoliko bolj timski kot način igranja v Ameriki. Upam, da bomo na koncu zadovoljni," je povedal Hafnar.

Članki iz rubrike