Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 22.09.2014 09:42:51

Na prvega bomo še čakali

Nikola Miljković
Krka in Union Olimpija sta dobili priložnost, da deset dni pred superpokalnim obračunom moči pomerita že na pripravljalnem turnirju v dolenjski prestolnici. A na prvi derbi bo treba vseeno počakati do naslednjega torka in dvoboja v Šenčurju.
Novomeščani so v sobotnem polfinalu izgubili z zagrebško Cibono. Ne nepričakovano, glede na to, s kakšno postavo so soorganizatorji turnirja v dveh dneh nastopili v dvorani Marof, ki je bila tokrat za spremembo spet prizorišče košarkarskih obračunov kakovostnih članskih ekip.

V vrstah Dolenjcev je manjkalo kar pet nosilcev igre, ob Luki Laporniku, ki okreva po operaciji zapestja in še nekaj časa ne bo nared, tudi Malcolm Armstead, Alexis Wangmene, Jasmin Hukić in Chris Booker, s poškodbo pa se ukvarja tudi mladi Martin Krampelj.

Od četverice izkušenejših nihče ni resneje poškodovan, a trener Aleksandar Džikić tako malo časa pred začetkom sezone ni želel ničesar tvegati. Do superpokalnega obračuna bodo najbrž vsi nared in takrat bomo lahko približno videli, kakšno je razmerje moči med najboljšima slovenskim kluboma.

prepelic
Nikola Miljković

GLEDAL PRIHODNJE SOIGRALCE?
Na tribunah dvorane Marof je bilo mogoče opaziti tudi Klemna Prepeliča. Slovenski reprezentant se je razšel z Banvitom in še ne ve, kje bo nadaljeval kariero. Želja je bila Olimpija, a ima slednja položaj branilca zapolnjen, drugače je s Krko, ki še kar nekaj časa ne bo mogla računati na Luko Lapornika. Tam bi se mesto zanj najbrž našlo, a je vprašanje, ali ima željo priti v klub, ki ne igra v enem od evropskih pokalov.

Vsi tisti, ki s(m)o pričakovali, da bomo to lahko spoznali že včeraj, smo bili "razočarani". Olimpija je v drugem polfinalnem obračunu zlahka odpravila Jolly Šibenik, čeprav tudi zmaji v Novem mestu niso nastopili v popolni postavi. Nastopili so brez Alena Omića, Dina Murića, Halila Kanačevića in Jake Brodnika, slednjega še nekaj tednov ne bo v postavi, Kanacević in Omić imata lažji poškodbi, Murić pa je zaigral že v sinočnjem finalu.

Ljubljančani so v njem zanesljivo spravili na kolena še lanske prvake lige ABA, čeprav so že kmalu po začetku tekme ostali brez Blaža Mahkovica, ki je prejel udarec v arkado in končal v novomeški bolnišnici, kjer so mu zašili rano. To se zmajem ni preveč poznalo, trener Aleš Pipan ima v tem trenutku na voljo močnejšo zasedbo od njegovega kolega Slavena Rimca. Olimpija je vodila vso tekmo, bila je boljša, čeprav se je Cibona kar nekajkrat razburjala nad sodniškimi odločitvami. Res je bilo precej slabih, v škodo obeh ekip, malce več najbrž res na račun volkov.

Po tekmi je bil s prikazanim zadovoljen tudi trener Ljubljančanov Aleš Pipan: "Škoda, da nismo bili popolni. Vemo, da je Cibona skrivala svoje, ker v prvem krogu lige ABA igramo z njo v Zagrebu, tudi mi nismo pokazali vsega. Zadovoljen sem lahko predvsem z igro v obrambi in prikazanim pristopom ter željo svojih igralcev. Zdaj imamo še 14 dni, da treniramo v polni postavi in še nadgradimo svojo igro. Mirza Begić predstavlja veliko okrepitev, in ko bo zdrav še Omić, bomo imeli dva igralca, ki se bosta dopolnjevala. Z njim smo veliko pridobili."

V predtekmi finala je Krka v dvoboju za tretje mesto odpravila Šibeničane, ki so bili boljši v prvem polčasu, v nadaljevanju pa so Dolenjci zaigrali bolje in domačega turnirja niso končali kot zadnjeuvrščeni. Kljub tretjemu mestu, pa je trener Krke Aleksandar Džikić veliko več pričakoval od mladih igralcev. "Mladi igralci mislijo, da bodo samo z igro v napadu prišli do večje minutaže. Kakšna zabloda! Če želijo igrati v članski ekipi Krke, se pravi tudi v ligi ABA, bodo morali veliko in resneje delati na vseh segmentih košarke – tehniki, taktiki, razumevanju košarke, telesni pripravljenosti. V vseh elementih zamujajo, težko ohranjajo osredotočenost in vse prevečkrat so na igrišču videti, kot da jim je povsem vseeno, ali bodo zmagali ali ne. Tega gotovo ne bom sprejel. Poškodovani igralci morajo prav tako vedeti, da jih čaka veliko dela, da bi se vrnili v pravi ritem. Smo nova ekipa in potrebovali bomo veliko dela in časa, da bomo postali tisto, kar smo lahko," je dejal strateg Novomeščanov.


Polfinale

Union Olimpija - Jolly JB Šibenik 89:57 (72:47, 51:38, 26:18)
UNION OLIMPIJA: Rupnik 3 (3 podaje), Marinelli 9, Hrovat 22 (6 skokov, 3 podaje), Salin 3, Vučetić 14 (3 skoki), Begić 16 (6 skokov), Nikolov 2 (5 podaj, 4 skoki), Mahkovic 15 (6 skokov, 4 podaje), Marinović 5 (5 skokov, 4 podaje).

Krka - Cibona 59:69 (45:60, 35:44, 15:23)
KRKA: Zupan 2, Kastrati 6, Rojc 11, Mulalić 14, Joksimović 4 (4 skoki), Polutak 6 (9 skokov), Zatežič 2 (4 skoki), Bolčina 8 (5 skokov), Ritlop 6 (6 skokov).


Tekma za 3. mesto

Krka - Jolly JB Šibenik 67:56 (52:42, 32:34, 14:20)
KRKA: Zupan 2, Kastrati 12, Rojc 13 (6 podaj), Mulalić 19 (3 ukradene žoge), Polutak 7, Zatežić 2, Bolčina 9 (7 skokov), Ritlop 2, Janc 1 (4 podaje).


Finale

Union Olimpija - Cibona 86:60 (62:49, 39:33, 22:16)
UNION OLIMPIJA: Rupnik 2, Marinelli 2, Hrovat 12 (5 skokov, 4 podaje), Salin 17, Vučetić 3, Murić 10 (6 skokov), Begić 5, Nikolov 21 (11 skokov), Marinović 14 (8 podaj).

Članki iz rubrike