zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 18.03.2015 23:03:05

Celjanke zmagale že 39. zapored

- Z obračunom med Athletom in Triglavom se je v sredo v Celju zaključil 18. krog državnega prvenstva.

Oslabljene Kranjčanke - v ekipi ni bilo Maše Piršič, Mance Jelenc in Maruše Seničar - niso bile kos velikim tekmicam zadnjih sezon in na koncu klonile s 54:76. "S psihološkega vidika je bila to za nas težka tekma. Srečanje smo kontrolirali od samega začetka, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno. Dosegli smo nov par točk, v državnem prvenstvu ostali neporaženi, s čimer počasi pozabljamo na finalni turnir jadranske lige," je po tekmi dejal Damir Grgič, ki je pretekli konec tedna z ekipo doživel dva boleča poraza na finalnem turnirju jadranske lige. V polfinalu so Celjanke po dveh podaljških klonile proti italijanskemu Reyerju, na tekmi za tretje mesto pa je bil po veliki napaki v zaključku rednega dela zanje usoden še podaljšek proti črnogoski Budućnosti.

Desetkratne državne prvakinje tokrat stvari niso prepustile naključju ter že v uvodnih minutah vse vajeti igre prevzele v svoje roke. Tekmo so začele z delnim nizom 16:5, na polčas pa odšle z 20 točkami razlike (46:26), ki so jim omogočale miren drugi polčas.

V vrstah Athleta, za katerega je bila to 18. zmaga v državnem prvenstvu, kjer poraza ne pozna že od 9. novembra 2013 (39 zaporednih zmag), je bila s 13 točkami in šestimi podajami najuspešnejša Rebeka Abramovič, 12 točk je dodala Annamaria Prezelj, 11 pa ob prav toliko skokih Eva Lisec. Pri Triglavu, ki ga bržkone odločilna tekma za končno drugo mesto in s tem prednost domačega parketa v končnici z Grosbasketom čaka to soboto, je 16 točk in 8 skokov prispevala Maja Jakobčič.

Članki iz rubrike