sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 20.05.2015 11:15:05

Damjan Novaković: Brez njih niti nas ne bi bilo

Arsen Perić
Rogaška je po tistem, ko se je prvič v svoji zgodovini uvrstila v polfinale domače lige, to še nadgradila ter z izločitvijo domžalskih sonc prišla do priložnosti napadati svojo prvo lovoriko. Trener Damjan Novaković je s svojimi varovanci povzročil pravo norišnico v zdraviliškem mestu.

Glede na izenačenost prvega medsebojnega obračuna in zanesljivo zmago Heliosa na drugem dvoboju smo pričakovali napeto merjenje moči tudi na odločilnem dvoboju za napredovanje v finale. Toda Slatinčani so v velikem slogu opravili s tekmecem in mu niso pustili možnosti, da bi odnesel zmago iz prepolne dvorane v Rogaški Slatini. "Dejansko sem pričakoval dosti težjo tekmo. Analizirali smo drugi dvoboj v Domžalah in se zavedali, da smo tam odigrali zelo slabo, poleg tega je imel Helios neverjeten strelski dan. Tega v ponedeljek ni bilo, smo pa mi imeli serijo Fermeta, s katero smo začeli niz 18:0. Po tistem smo prevladovali vso tekmo, razen ko smo imeli manjšo krizo in je imel krajšo serijo Helios, ki se je približal na šest točk. Takrat smo se spet zbrali in hitro zaigrali kot prej. Če sem malo prepotenten, ta rezultat niti ni realen, saj so na koncu gostje znižali razliko," je po tekmi ves moker ali, bolje rečeno, polit vesel govoril Novaković.

924-24-novakovic ap
Arsen Perić

Med kluboma je rivalstvo, ampak ni nobenih negativnih tonov. To sta dva prijateljska kluba, čeprav sta 25 kilometrov narazen. Seveda pa takrat, ko se tekma začne, ni prijateljev.

Slednji je zelo samozavestno, da ne rečemo prepričan o zmagi, deloval že pred srečanjem. Od kod ta samozavest? "Iz izkušenj. Kadarkoli sem pomislil, da bomo mogoče kakšno tekmo izgubili, se je to tudi zgodilo. Takega scenarija si tokrat sploh nisem predstavljal. Pripravili smo se, da zmagamo, in sploh nismo razmišljali o porazu."

LANSKO ŠESTO MESTO NEREALNO
Tudi če bi, bi najbrž v takem vzdušju, kot je bilo v dvorani, takoj odmislili kaj takega. V takem vzdušju je bilo praktično nemogoče izgubiti. "Ko gre, je res tako. Ko pa ne ... Takrat je to košarka z dvema košema in petimi igralci na obeh straneh. Če nisi pravi, če ne igraš dobre obrambe, če nisi psihično dovolj dobro pripravljen, potem tudi občinstvo ne pomaga."

damjan novakovic ap
Arsen Perić

A Rogaška je predvčerajšnjim definitivno bila prava in najbrž se ne bomo zmotili, če zapišemo, da bi takrat orožje položila tudi kakšna močnejša ekipa od Heliosa. "Rogaška je v finalu, česar si nihče ni predstavljal. Gotovo je to zasluženo. Hvala občinstvu, ne smem pa pozabiti tudi naših sponzorjev. Nimamo namreč glavnega pokrovitelja, ki bi nam dal ogromno denarja, ampak imamo veliko majhnih sponzorjev, ki so s srcem in dušo pri klubu, ki so pripravljeni dati tudi zadnji evro za klub. Če ne bi bilo njih, ne bi bilo niti nas," Novaković v slavju ni pozabil omeniti tistih, ki skrbijo za redne prihodke igralcev in strokovnega vodstva.

Z malo več sreče bi bili že lani v polfinalu, o katerem smo razmišljali letos. Med sezono smo imeli težave s poškodbami, Mitja Nikolić je odšel neposredno pred začetkom sezone in počasi smo se krpali, cilj pa je ostajal isti.

Morda bodo ob velikem uspehu primaknili še kakšen dodaten evro nagrade za ekipo, ki je presegla cilje pred sezono. "Upravni odbor je želel korak naprej od lani, ko smo bili šesti. A to šesto mesto je bilo nerealno, saj smo precej tekem izgubili v podaljšku, tudi s Krko in Heliosom, Olimpija nas je premagala z zadnjim metom. Z malo več sreče bi bili že lani v polfinalu, o katerem smo razmišljali letos. Med sezono smo imeli težave s poškodbami, Mitja Nikolić je odšel neposredno pred začetkom sezone in počasi smo se krpali, cilj pa je ostajal isti. Najprej moraš priti v ligo za prvaka, da prideš v polfinale, in ko smo ta cilj dosegli, smo si zadali naslednjega. To, kar nam je uspelo zdaj, pa je že presežek," je dejal Novaković.

damjan novakovic ap
Arsen Perić

LIGA ABA? VSE JE MOGOČE
V finalu bo nasprotnik neposredni sosed Slatinčanov, šentjurski Tajfun, kar vsemu skupaj daje dodatno draž. "Med kluboma je rivalstvo, ampak ni nobenih negativnih tonov. To sta prijateljska kluba, čeprav sta 25 kilometrov narazen. Seveda pa takrat, ko se tekma začne, ni prijateljev, na vsak način želiš zmagati. Kdo bi si mislil, da bo Rogaška v finalu in da bo v njem celo imela prednost domačega igrišča. Če pogledamo medsebojne tekme s Tajfunom, sta bili v Rogaški Slatini dve izenačeni srečanji, na enem so po podaljšku zmagali Šentjurčani, na drugem za šest točki mi, v Šentjurju pa smo obe tekmi odigrali slabo. Ampak to je preteklost, čaka nas prihodnost, v kateri je težko napovedovati, kdo je boljši. A že to, da sta v finalu Šentjur in Rogaška, je dovolj in pravi čudež. Vemo, da bo dvorana premajhna za vse, ki bi si želeli tekmo ogledati v živo. Tudi v Šentjurju bo dvorana polna, to bodo prazniki košarke."

helios rogaska ap 75
Arsen Perić

Pravi čudež bi bil tudi, če bo ena od obeh ekip prihodnje leto nastopala v ligi ABA, kar prinaša naslov državnega prvaka. Je realno, da Rogaška zaigra v jadranski konkurenci, če bo osvojila lovoriko? "Zanima me zmaga v finalu, to ni vprašanje zame. Dvorana verjetno ni ustrezna, denarja ni toliko, da bi se lahko igrala liga ABA. Toda, vse je mogoče, novi sponzorji, tudi razširitev dvorane ...," je pustil možnosti odprte strateg Slatinčanov.

Članki iz rubrike