mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.08.2015 18:29:21

Superpokal bo gostila Škofja Loka

Nikola Miljković
V superpokalu Slovenije se bosta v soboto, 26. septembra, v škofjeloški dvorani Poden pomerila državni prvak Tajfun iz Šentjurja in novomeška Krka, ki je v minuli sezoni slavila v domačem pokalnem tekmovanju. Prvič v zgodovini slovenske košarke v tej tekmi ne bo nastopila Union Olimpija.

Superpokal Slovenije bo v skladu s tradicijo, v sodelovanju s KZS, organiziral klub, ki je v minuli sezoni napredoval v prvo ligo. Tokrat je to KK Škofja Loka, ki je ta dogodek prvič gostila leta 2005.

Tekmo med Tajfunom in Krko, ki sta se nazadnje srečali v polfinalu DP, ko je bila z 2:0 v zmagah boljša šentjurska ekipa, bo prenašala tudi TV Slovenija. Največ superpokalnih naslovov, sedem, je osvojila Union Olimpija, štirikrat pa so bili najboljši Novomeščani.



Državno prvenstvo se bo začelo 17. oktobra, v prvem delu bo nastopilo devet klubov (Rogaška, Zlatorog, Helios, Portorož, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Elektra, Hopsi, Škofja Loka in Lastovka), ki bodo odigrali 16 tekem.

V ligo za prvaka se bodo uvrstili najboljši trije klubi, ki se jim bodo pridružili še Tajfun, Krka in Union Olimpija, ki bodo svojo sezono v ligi ABA začeli 1. oktobra.

Članki iz rubrike