Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.09.2015 17:01:56

Mariborska košarka pred novimi izzivi

vszi
Stečaj prvoligaškega košarkarskega kluba Maribor je v drugem največjem slovenskem mestu pustil posledice.

Mesto, ki je slovenski košarki dalo velikane tega športa, je zdaj na nizkih vejah. A košarka v mestu ni zamrla, saj Maribor trenutno premore drugoligaša. To je Akademski košarkarski klub Branik. Akademski košarkarski klub Branik, ki ima za sabo bogato in burno zgodovino, se sicer v drugo ligo ni uvrstil skozi rezultate, ampak je sprejel vabilo Košarkarske zveze Slovenije in zapolnil izpraznjeno mesto. Nekoč je že tvoril vrh slovenske košarke, a je leta 2005 tudi on doživel stečaj. Nekdanji jugoslovanski košarkarski as Mario Primorac je obudil košarko v Ljudskem vrtu in leta 2009 je Branik postal mladinski državni prvak. Član te zasedbe je bil tudi Klemen Prepelič.

Branik je po razpadu prvoligaša Maribora spet pristal v ospredju. Klubi in društva, ki delujejo v mestu, so spomladi stopili skupaj. Tako so košarkarske šole Sanija Bečirovića, Boruta Besediča, Branika, Bistrice in Ženskega košarkarskega društva Maribor podpisali pogodbo o sodelovanju, s ciljem vrniti mariborsko košarko na tisto mesto, kamor sodi. Glavno besedo bo imela stroka, ki bo skrbela za sestavo članskega moštva.

"Priložnost bomo dali predvsem Mariborčanom in okoličanom, da se dokažejo. Raven za zdaj sicer še ni visoka, vendar bodo imeli igralci lepo priložnost, da se dokažejo," je na današnji novinarski konferenci Branika dejal trener Žiga Ravnikar, ki je poudaril, da je bil prvi rezultat skupnega sodelovanja vseh dejavnikov prihod Erika Babiča iz Bistrice.

Povratniki med drugoligaše si v sezoni, ki se bo začela 17. oktobra, želijo najprej nabrati izkušnje, čeprav imajo v ekipi nekaj igralcev, ki so igrali z ekipo KK Maribor že igrali v prvi ligi. To sta Marko Cej in Jan Tratnik.

"Favoriti za prvo ligo bodo z nami še imeli težave," je napovedal Ravnikar.

"Vsak konec je začetek nečesa novega. Naš klub je kljub težavam ostal pri življenju, priložnost bomo dali mariborskim domačim košarkarjem, da se izkažejo," pa je v odsotnosti predsednika kluba Alojza Križmana dejal član upravnega odbora Iztok Puhek, ki je zatrdil, da je klub v dobri finančni kondiciji.

Značke: košarka, maribor, branik

Članki iz rubrike