sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 15.11.2015 13:47:54

Grosupeljčanke strle Mariborčanke

Nikola Miljković
Košarkarice so v državnem prvenstvu opravile s 4. krogom.

Triglavanke so suvereno opravile z Domžalčankami (46:85), veliko več dela pa so imele Grosupeljčanke. Te so doma gostile Mariborčanke, ki so jim v prvem polčasu tesno sledile, na koncu pa morale priznati premoč s 65:82.

Mariborčanke so gostovanje na Dolenjskem začele podjetno, povedle z 11:4, nato pa spustile domačinke predse z delnim nizom 14:1 (18:12). Kljub temu puške niso vrgle v koruzo in dobro minuto pred glavnim odmorom s prostima metoma Ele Stergar (9 točk, 6 skokov), za katero je bila to po težji poškodbi gležnja prva tekma v sezoni, znova povedle (33:32). Grosupeljčanke so se v zaključku prvega polčasa znova zbrale, si zagotovile prednost petih točk (38:33), na začetku druge polovice srečanja pa z agresivno obrambo hitro ušle na 50:39 in tekmo mirno zaključile.

TRIGLAV PREVISOK ZA DOMŽALČANKE


Precej manj dela od Dolenjk so imele Triglavanke, ki so gostovale v Domžalah. Četudi so se tamkajšnjemu istoimenskemu prvoligašu zoperstavile brez kapetanke Žive Zdolšek, so zlahka vknjižile tretjo zmago. Kranjski trener Gašper Sluga je na tekmi hitro ponudil priložnost 15-letni Ani Šarić (8 točk, 5 skokov), ta pa jo je dobro izkoristila. Tudi po njeni zaslugi je Triglav ob zaključku osme minute vodil z 21:3, visoka razlika pa mu je proti oslabljeni domžalski ekipi omogočala mirno nadaljevanje.

"Potrdili smo vlogo favorita in zasluženo zmagali, za kar igralkam čestitam. Tudi najmlajše so priložnost dobro izkoristile, zato si zaslužijo pohvale. Razmišljati moramo naprej, pozitivno in z veliko željo po dokazovanju," je po tekmi dejal Sluga.

SLEDI REPREZENTANČNI PREMOR
Pred košarkaricami v državnem prvenstvu je sedaj zaradi reprezentančnih obveznosti - slovenska izbrana vrsta bo 26. novembra odigrala kvalifikacijsko tekmo za nastop na ženskem EuroBasketu 2017 proti Litvi -, tritedenski premor. Prvoligaši se bodo na parket vrnili znova v soboto, 5. decembra. Na štajerskem derbiju se bosta merila Maribor in Athlete Celje, v Kranju pa bo na sporedu zanimiv obračun jadranskih ligašev Triglava in Grosupljega.

Članki iz rubrike