oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 31.05.2016 22:29:29

Po drugi tekmi in izenačenju: Pazite se, pripravljamo maščevanje!

www.alesfevzer.com
Kaj so po drugi tekmi finala državnega prvenstva v košarki povedali glavni akterji.

Izjave po drugi tekmi finala košarkarskega državnega prvenstva, izid Heliosom in Zlatorogom je zdaj izenačen na 1:1:

Jakša Vulić, trener Helios Suns: "Tekmo je odločila ena žoga. Mi smo svoje mete zgrešili, na drugi strani pa je Jeftić zadel trojko iz težkega položaja. Tu fantom nimam kaj očitati. Ne morem pa biti zadovoljen z našo igro proti Zlatorogovemu skoku v napadu. Tu smo imeli velike probleme, a to je način igre Laščanov. Kar me še bolj skrbi, je to, da smo začeli igrati agresivno šele nekje od 25. minute naprej, ko so tekmeci že imeli dvoštevilčno prednost. V preostanku smo uspeli napraviti preobrat, pri tem potrošili veliko moči, v končnici pa nam je manjkalo malo več osredotočenosti in svežine. Čestitke Zlatorogu za zmago, košarkarjem obeh zasedb pa za borbenost. Tekma ni bila ne vem kako kvalitetna, a to je finale. Potrebno se je boriti. Čez tri dni nas čaka nova tekma, vse se bo začelo znova."


Jure Močnik, košarkar Helios Suns: "Škoda za ta poraz, saj smo imeli za seboj res izjemne navijače. Po dolgih letih so se v takem številu vrnili in lepo napolnili dvorano. Nosili so nas v četrtfinalu, polfinalu in na tej drugi tekmi zadnjih 12, 13 minut. Pred tem smo bili morda nekoliko preveč nervozni, toda finalni niz bo še dolg in upam, da se bomo lahko maščevali v petek."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Ta tekma je bila podobna tisti prvi v Laškem. Napeta je bila od začetka do konca, ne preveč lepa na pogled, a za gledalce kljub temu zanimiva. Tekmo smo tokrat začeli bolje, igrali osredotočeno 30 minut, in si priigrali visoko razliko. Potem so prišle črne minute, ko smo po agresivni igri Helios Suns v obrambi izgubili tri žoge. Tekmeci so dosegli nekaj lahkih košev, se približali in nas tudi ujeli. Na koncu smo vseeno zmogli toliko moči in osredotočenosti, da je Jeftić zadel odločilno trojko. Stvar posameznika je, če je naša zmaga zaslužena ali nezaslužena. V Domžale smo prišli po zmago in jo dobili. Po tekmi je potrebna analiza, saj si v petek ne želimo ponavljati istih napak. Želimo obraniti prednost domačega igrišča. Fantje se zavedajo pomembnosti te tretje tekme, ki jo bomo skušali dobiti in priti do vodstva z 2:1 v zmagah."

Miha Vašl, košarkar Zlatoroga Laško: "V prvem polčasu smo igrali odlično, predvsem v obrambi, tudi napad nam je stekel, in na glavni odmor smo odšli s šestimi točkami naskoka. Nato smo v drugem polčasu prednost še dvignili, vendar je Helios Suns začel igrati agresivno, saj ni imel kaj izgubiti. Nekaj akcij smo odigrali nezbrano, odvzeli so nam nekaj žog, sledili pa so lahki koši. Vesel sem, da je bila sreča kljub temu tokrat na naši strani in da smo v Domžalah zabeležili zmago."

Značke: košarka, zlatorog, helios

Članki iz rubrike