GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 26.09.2016 15:50:14

Krka petič ali Helios prvič?

www.alesfevzer.com
Nova sezona klubske košarke v Sloveniji se v sredo začenja s superpokalom. Ta bo letos v Podčetrtku, v njem pa se bosta merila Helios Suns, državni prvak, in Krka, pokalni zmagovalec. Helios bo v tem tekmovanju nastopil tretjič, leta 2007 in 2008 je izgubil proti Unionu Olimpiji, Krka pa osmič, od tega sedmič v zadnjih sedmih letih.

Novomeščani imajo štiri naslove, zadnjič so zmagali 2014, ko so premagali Union Olimpijo, lani pa so izgubili proti Šenčurju, ki ga je vodil njihov zdajšnji trener Dejan Mihevc.

"Mogoče je videti, da smo bolj izkušena ekipa, da sem jaz bolj izkušen trener. A to nič ne pomeni, vsaka sezona se začne od začetka. Zdaj imam drugo ekipo, druge igralce, drug položaj, enostavno je to drug dan. Kar se je zgodilo včeraj, danes ne velja več, mi se moramo tega zavedati. Mi moramo biti v sredo najboljši, če bo to dovolj, bomo videli. Lahko rečem, da smo mi s prvim dnevom začeli graditi ekipo, vzgajati značaj igralcev, mislim, da nam to zaenkrat kar dobro uspeva, čeprav smo imeli nekaj težav z odsotnostjo treh reprezentantov in poškodbami. Priprave smo izvedli optimalno, igralci so na treningih dobro delali. Dobro sprejemajo stvari, ki jih želimo skozi sezono vpeljevati in kazati na igrišču. Superpokal je idealna priložnost, da se sezono odpre s kakovostno tekmo, ki ima takoj naboj osvojitve lovorike. In kot je bilo to že večkrat povedano, take tekme se ne igrajo, take tekme se zmagujejo," je na novinarski konferenci dejal trener Krke Mihevc.



Za razliko od njega je trener Domžalčanov Jakša Vulić manj zadovoljen z opravljenim v pripravljalnem delu. "Eden od razlogov za moje nezadovoljstvo je, da nismo do konca dopolnili ekipe. Imamo 12 igralcev, od tega tri mladince, ki hodijo v šole in lahko trenirajo le popoldne. Če upoštevamo, da bomo igrali na treh frontah, med drugim tudi v možni Fiba ligi prvakov, je to občutno premalo. Moramo se še dodatno okrepiti, a igralcev na trgu ni veliko, še posebno slovenskih ne. Druga težava so bile poškodbe, kar nekaj časa smo bili brez treh pomembnih igralcev. Vesel pa sem, da je to preteklost in da bomo v Podčetrtku popolni. Vse to se je odražalo že na pripravljalnih tekmah, na katerih nismo bili videti dobro. A superpokal je ena tekma, v njej ni favorita. S Krko se dobro poznamo, odločala bo dnevna razpoloženost igralcev, navdih. Mi bomo dali vse od sebe, da razveselimo navijače in poberemo prvo lovoriko v sezoni," je stanje v ekipi in pričakovanja opisal Vulić.

Tekma bo v sredo v dvorani v Podčetrtku, ki je pred časom gostila evropsko prvenstvo v pikadu in evropsko veteransko badmintonu, in sicer ob 20. uri. Pred tem bodo organizatorji pripravili bogat spremljevalni program. Vstopnice stanejo sedem evrov, za osnovnošolce tri evre, za otroke do treh let je vstop brezplačen.

Članki iz rubrike