reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.10.2016 21:26:40

Celjanke proti Konjičankam s +48

Arsen Perić
S tekmo med ekipama Athlete Celje in Konjice se je nadaljevalo državno prvenstvo za ženske. Celjanke so še četrtič zapored slavile visoko zmago, bilo je 84:36.

Košarkarice Athlete Celja so pred domačimi gledalci dosegle četrto zmago v državnem prvenstvu. Gostje iz Slovenskih Konjic so bile dostojen nasprotnik le v uvodni četrtini, ki se je končala z rezultatom 19:11. Srečanje so bolje odprle košarkarice Konjic, ki so bile v vodstvu do rezultata 7:5. Nato so pobudo prevzele aktualne državne prvakinje, ki so na krilih Američanke Shante Evans in slovenske reprezentantke Annemarie Prezelj že do polčasa povišale prednost na 20 točk.

Tudi v drugem delu smo na parketu spremljali podobno stanje. Košarkarice Athlete Celja so z agresivno obrambo (pridobile so 19 žog) gostje prisilile v številne napake (30 izgubljenih žog Konjičank). Prva tekma petega kroga državnega prvenstva se je zaključila z rezultatom 84:36.


Pri gostjah je 13 točk dosegla Tea Ramšak, Aneja Einfalt pa je sedmim točkam dodala sedem skokov. Pri varovankah slovenskega selektorja Damirja Grgića sta bili najbolj razpoloženi Evansova in Prezljeva. Prva je 21 točkam dodala 10 skokov, Annamaria Prezelj pa je 12 od svojih 20 točk dosegla izza črte 6,75.

V soboto bodo na sporedu tekme Ježica - Janina, Domžale - Maribor in Grosuplje - Triglav. V petem krogu je prosta ekipa ljubljanske Ilirije.

Članki iz rubrike