Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 01.02.2017 14:39:03

Že v četrtfinalu Helios Suns - Olimpija ter Krka - Sixt Primorska

www.alesfevzer.com
Žreb košarkarskega pokala Spar je določil, da se bosta že v četrtfinalu srečala lanska finalista, prvak Krka in Sixt Primorska, naslednik domžalske Lastovke, ter gostitelj zaključnega turnirja Helios Suns in Union Olimpija. Preostala para sta Rogaška - Zlatorog in Konjice - Hopsi Polzela.

Četrtfinale bo potekal na dve tekmi in se bo igral od 14. do 16. februarja, zaključni turnir četverice pa bo 18. in 19. februarja.

V sklopu zaključnega turnirja bosta v Domžalah odigrani tudi tekmi za prvo ter tretje mesto v mini pokalu Spar. V zaključnih bojih nastopajo Union Olimpija, Helios Suns, Parklji ter Grosuplje.



Pred žrebom sta Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenija, ki je že 17 let pokrovitelj pokalnega tekmovanja, podaljšala sodelovanje. Ob tem je predsednik uprave Spar Slovenija Igor Mervič dejal: "Ponosni smo na sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije, saj tako prispevamo k razvoju in dosežkom na področju slovenske košarke ter nasploh športne kulture v Sloveniji. Pri Spar Slovenija se vsako leto znova ob pokalnem tekmovanju veselimo skupaj s košarkarskimi navdušenci, ki se ob tej priložnosti še bolj povežejo in v navijaškem duhu pričakajo novega slovenskega pokalnega prvaka. Prepričan sem, da se nam obeta napeto tekmovalno vzdušje in odlična finalna igra."

Zadovoljen je bil tudi Matej Erjavec, še posebej, ker je Spar letos povečal finančni vložek. "V 2017 nas na reprezentančnem nivoju čaka veliko dela, saj smo se uvrstili tako na moško kot žensko evropsko prvenstvo, v novembru pa nas čaka še začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Kar se tiče končnice pokala Spar mislim, da nas čaka zelo zanimivo tekmovanje. V zaključne boje se je uvrstilo sedem trenutno najboljših ekip v državnem prvenstvu in eno presenečenje."

Značke: pokal-spar, žreb

Članki iz rubrike