Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 18.02.2017 21:59:10

Zmage za Ilirijo, Janino in Triglav

Košarkarice v državnem prvenstvu nadaljujejo z zgoščenim urnikom tekmovanja. Danes sta bili na sporedu dve tekmi 17. kroga. Ilirija je premagala Grosupeljčanke, košarkarice Janine pa so bile boljše od Domžal. Na tekmi 18. kroga med Triglavom in Konjicami so do zmage prišle Kranjčanke.

Ilirija je premagala Grosuplje s 73:64. Tekma je bila odločena šele v zadnji četrtini. Favoritinje so bile domačinke, vendar so v prvi četrtini na parketu prevladovale Dolenjke, ki so ta del tekme dobile z devetimi točkami prednosti. Nato so se prebudile tudi domače košarkarice, ki so se z boljšo igro v drugih desetih minutah ujele Grosupeljčanke in na odmor odšle s točko prednosti.

Po odmoru so košarkarice Ilirije še vedno prevladovale, do najvišje prednosti pa so prišle v 27. minuti, ko je prednost na semaforju zrasla na šest. Do konca tretjega dela tekme so Dolenjke poskrbele za delni izid 8:0, ki ga je z dvema zadetimi prostima metoma prekinila najboljša posameznica v dresu Ilirije na tej tekmi Anja Klavžar. Ekipi sta zadnjo četrtino začeli izenačeni, do prve prednosti pa so prišle Grosupeljčanke. Slednjim je ob koncu tekme zmanjkalo moči, da bi v Ljubljani pripravile presenečenje. Najboljša strelka tekme je bila domača košarkarice Anja Klavžar, ki je dosegla 22 točk in ujela 11 odbitih žog, pri gostjah pa je Tinkara Zoran dosegla 15 točk.

Janina je v gosteh z 72:59 odpravila Domžale. Slatinčanke so prišle do svoje pete zmage v sezoni in so se na lestvici po številu zmag izenačile z ekipo Ježice. O potniku v ligo za prvaka bodo tako odločila srečanja, ki bodo na sporedu v nedeljo in torek. Izenačeno srečanje so gledalci spremljali le v prvih desetih minutah, v katerih si nobena od ekipi ni priigrala višje prednosti, na prvi dvominutni odmor pa so z dvema točkama prednosti odšle gostje. Druga četrtina je minila v znamenju Slatničank, ki so zaigrale bolje tako v napadu kot v obrambi. Gostiteljicam srečanja so dovolile zgolj sedem točk in v slačilnico odšle s +14.



Tudi po odmoru se stanje na igrišču ni spremenilo. Sredi tretje četrtine je prednost košarkaric Janine prvič presegla 20 točk, do konca tretjega dela tekme pa so se domačinke malce približale. Zmaga Janine tudi v zadnjih desetih minutah ni bila ogrožena. Ekipa Domžal pred zadnjim krogom rednega dela ostaja brez zmage. Najboljša strelka tekme je bila košarkarica Janine Marina Tomić z 21 točkami, pri domačih pa se je Ksenija Mitrić ustavila pri izkupičku 14.

V 18. krogu pa so Kranjčanke doma s 73:41 premagale Konjice. Konjičanke so odigrale že drugo srečanje v tem tednu, saj so v sredo pred domačimi gledalci odpravile ekipo ljubljanske Ježice. Tudi košarkarice Triglava med tednom niso počivale. V sredo so v okviru tekmovanja v mednarodni ligi Waba prišle do prestižne zmage proti aktualnim državnim prvakinjam iz Celja. Triglavanke, ki skupaj s Celjankami zasedajo prvo mesto na ligaški lestvici, so že po prvih desetih minutah prišle do prednosti desetih točk. Varovanke Bojana Lazića so prevladovale v vseh elementih in do polčasa prednost povečale na 15 točk.

Aktualne državne podprvakinje tudi v drugem polčasu niso dopustile presenečenja. Tretjo četrtino so dobile s petimi točkami prednosti, zadnjo pa z dvanajstimi in slavile zanesljivo zmago z rezultatom 73:41. Gostujočo ekipo je tokrat zaradi odsotnosti trenerja Finka vodila kapetanka Katja Klančnik. Najboljša strelka v dresu Triglava je bila Rebeka Abramovič, ki je dosegla 21 točk, pri gostjah pa jih je Ajša Zdovc dosegla 12.

Značke: ilirija, triglav

Članki iz rubrike