franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 29.11.2023 21:32:16

Aleš Križnar novi generalni sekretar košarkarske zveze

Profimedia
Košarkarska zveza Slovenije ima novega generalnega sekretarja, potem ko je poleti to mesto zapustil Rašo Nesterović. Člani izvršnega odbora so štiriletni mandat soglasno podelili Alešu Križnarju, ki je bil na košarkarski zvezi do zdaj poslovni direktor, hkrati pa je opravljal tudi vlogo namestnika generalnega sekretarja.

"V zadnjem obdobju smo v vodstvu Košarkarske zveze Slovenije opravili precej analiz in pogovorov ter prišli do zaključka, da se najboljša rešitev za novega generalnega sekretarja ponuja kar znotraj zveze. Aleš Križnar je že vrsto let eden ključnih delov naše košarkarske družine. Vpet je v številne aktivnosti, projekte ter odločitve in skrbi za poslovno delovanje zveze. Tako je pravzaprav logična izbira in prepričan sem, da se bo znašel tudi v tej vlogi, ki vsebinsko zanj niti ni nova," je ob tem dejal predsednik KZS Matej Erjavec.

Aleš Križnar je že več kot desetletje deluje v Košarkarski zvezi Slovenije. Bil je direktor evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji in je od tedaj vpet v vse večje projekte KZS. Pri Fiba Europe je član finančne komisije, dejaven pa je bil tudi v komisiji za objekte, panožne športne centre in velike mednarodne športne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije.


Štiridesetletni Ljubljančan je bil nekdanji mladinski košarkarski reprezentant, ki mu je tekmovalno pot preprečila poškodba kolena, preizkusil pa se je tudi v trenerskih vodah. Študiral je ekonomijo, po zaključku pa si je dodatna znanja nabral na Finskem in v ZDA.

"Članom izvršnega odbora se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Sem zelo počaščen in vesel, saj verjamem, da je njihova odločitev dokaz, da v pisarni zveze delamo dobro. Hkrati se zavedam odgovornosti, ki jo funkcija prinaša in lahko zatrdim, da bomo z odlično ekipo sodelavcev še naprej delovali na krepitvi zveze na vseh področjih," je za spletno stran KZS povedal Križnar.

Njegov namestnik bo Mirko Jurjavčič, vodja reprezentanc in projektov mlajših starostnih kategorij.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike