Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 23.04.2024 19:36:34

Veliko slavje v Celju! Poglejte, kaj je uspelo tamkajšnjim košarkaricam!

alesfevzer.com
Košarkarice Cinkarne Celje so dvajsetič postale državne prvakinje. V finalni seriji so premagale Triglav Kranj s 3:0. Danes so bile pred domačimi gledalci boljše s .

Za Celjanke je to trinajsti zaporedni naslov državnih prvakinj in hkrati tretja sezona v nizu s tremi naslovi. Osvojile so tudi slovenski pokal in regionalno ligo Waba.

Cinkarna Celje je vseh trinajst zaporednih naslov državnih prvakinj osvojila proti Triglavu, prav vse te finalne serije pa je zaključila z izidom 3:0. Izjema je le sezona 2019/20, ki je bila prekinjena zaradi pandemije, Celjanke pa so bile proglašene za državne prvakinje.


Cinkarna Celje je sezono zaključila z vsega enim porazom v vseh tekmovanjih. V ligi Waba jo je v rednem delu premagala Budućnost. V državnem prvenstvu je dobila vseh 26 tekem, pet zmag je vpisala še v slovenskem pokalu ter 19 v regionalnem tekmovanju. Njen skupni izkupiček je torej 50-1.

Najboljša igralka finala 1. SKL je bila 28-letna brazilska reprezentantka v košarki 3 na 3 Thayna Silva (180 cm), ki je imela v finalu povprečni statistični indeks 24,3.

Ob koncu sezone je bila prva strelka prvenstva Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), najboljša pri podajah in ukradenih žogah Blaža Čeha (Cinkarna Celje), po blokadah Niyah Becker (Cinkarna Celje) in v skokih Alexandra Perez (Domžale).

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike