sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

J.Z.
J.Z.
0 07.12.2014 09:14:19

Jankoviću glas tenisačev

vszi
Boj za glasove za novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije je neizprosen. Tudi ljubljanski župan nadaljuje s pridobivanjem volivcev, in to uspešno.

Kljub temu, da je Zoran Janković zadnji vstopil v tekmo za predsednika OKS, se zdi, da počasi prehiteva tekmeca. Kar nekaj močnih in uveljavljenih športnih zvez je že izrazilo podporo nekdanjem kandidatu za mandatarja slovenske vlade, med drugim tudi Teniška zveza Slovenije, ki je imela v soboto zaključno letno prireditev.


"Pogovoril sem se z vsemi tremi kandidati. V četrtek smo imeli sejo izvršnega odbora in odločili smo se, da bo teniška zveza dala glas Zoranu Jankoviću. Sam sem predviden tudi za mesto v izvršnem odboru olimpijskega komiteja in ena mojih glavnih nalog bo dati tenisu v okviru slovenskega športa večjo veljavo," je dejal predsednik teniške zveze Marko Umberger.

Janković bo kot kaže imel podporo največjih ekipnih športov, pa tudi podporo v svetu najbolj uveljavljenih posamičnih športov. Največja težava bi utegnila biti, kako se bodo odzvali tako imenovani "mali" in neolimpijski športi, kjer je imel do zdaj veliko prednost Bogdan Gabrovec, pa tudi Andraž Vehovar ni sedel križem rok. Volitve 16. decembra bodo torej precej nepredvidljive, zagotovo pa se nam obeta drugi krog, ko se bodo glasovi spet pomešali.

Članki iz rubrike