podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ou
ou
0 08.02.2016 18:12:21

Katar bi rad OI

vszi
Z nafto in zemeljskim plinom bogati Katar je izrazil resno namero, da bi v bližnji prihodnosti gostil poletne olimpijske igre.

Generalni sekretar katarskega olimpijskega komiteja Tani Al-Kuvari je dejal, da bo Katar zagotovo kandidiral za organizacijo največjega športnega dogodka na svetu, morda bo kandidaturo vložil že za leto 2028.
Prvi operativec katarskega olimpijskega gibanja je dejal, da bo njegova država imela leta 2022 kar 99 odstotkov dokončanih objektov za organizacijo poletnih olimpijskih iger in zavoljo tega tudi lepo prednost pred svojimi morebitnimi protikandidati.


Bogata arabska država je v zadnjem desetletju vložila ogromno denarnih sredstev za lastno samopromocijo in se uveljavila na športno-turističnem zemljevidu. V zadnjih letih je gostila številne dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu, atletske mitinge diamantne lige in najbolj imenitne teniške turnirje na svetu.
Lani je gostila svetovno prvenstvo v moškem rokometu, leta 2019 bo svetovno prvenstvo v atletiki, največjo zmago pa je dosegla, ko je pridobila pravico za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022. Leto kasneje se bodo v Dohi zbrali še najboljši plavalci na svetu.

Značke: doha, olimpijske-igre

Članki iz rubrike