Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

mag
mag
0 09.02.2016 15:28:08

Oddaja, ki požene strah v kosti zvezdnikom, terjala novo žrtev (foto + video)

Tigralka Tina Hobley jo je odnesla z dvojnim zlomom roke.
vszi
Neverjetno, a resnično. V Veliki Britaniji že tretjo sezono poteka nekakšen resničnosti šov »The Jump«, v katerem ljudje iz sveta zabave, politike in športa preizkušajo lastne meje.

"The Jump" ali skok, je na sporedu na britanskem Channel 4, kjer zvezdniki in estradniki takšnih in drugačnih zmožnosti tekmujejo v nevarnih zimskih športih, vse v želji, da postanejo prvaki "skoka". Vse lepo in prav, a v teh dneh je oddaja terjala že svojo sedmo žrtev.

Olimpijska gimnastičarka Beth Tweddle je morala na urgentno operacijo vratu, po padcu na treningu pred oddajo. Operacija, v kateri so morali fiksirati vretenci z delom kolka, da bi spojili zlomljeno področje vretenc in stabilizirali le-te, je bila uspešna, tako da nekdanja vrhunska športnica čuti noge in roke.

"Hvala vam za vso podporo in skrb. Zadnjih 48 ur je bilo strašljivih, vaša sporočila pa so mi pomagala, da ostanem pozitivna," je povedala nekdanja olimpijka.

V bolnišnico so jo odpeljali s helikopterjem, kjer so opravili preiskave in se odločili za operacijo, potem ko je imela hude bolečine v vseh okončinah. Tweedlova je ena od sedmih 'žrtev' oddaje. Ob njej sta se od znanih športnikov na bolniški postelji znašla še nekdanja olimpijka in plavalka Rebecca Adlington in bivši atlet Linford Christie.

Plavlaka je utrpela izpahnjeno ramo. Po poškodbi se je odločila, da ne bo več sodelovala v oddaji, medtem ko je igralka Tina Hobley ta teden utrpela dvojni zlom roke. Nekateri so se že oglasili, da bi morali zaradi številnih poškodb in odpovedi oddajo ukiniti, tudi gledanost pa je v zadnjih tednih precej padla.

Pritožbe bodo na sedežu medijske hiše in pri Ofcomu preučili in se odločili, ali uvesti preiskavo glede varnosti oddaje. 

Na Channel 4 so ob tem v javnost poslali naslednje sporočilo: "Vsi dogodki so skrbno načrtovani skupaj z vsemi potrebnimi zdravstvenimi in varstvenimi procedurami. Tekmovalčevo zdravje je vedno na prvem mestu.

"Vemo, da je v vsakem zimskem športu prisotno tveganje in da na tekmovalce prežijo nevarnosti, toda vsi gredo skozi striktne treninge in ne smejo nastopiti, če za to niso sposobni, kar ugotovijo usposobljeni trenerji."

Galerija

Članki iz rubrike