stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 07.04.2016 18:00:13

Nogometaš se je ubil na smučanju

vszi
Smučanje izven urejenih prog je lahko zelo nevarno. To je izkusil veliki Michael Schumacher, neprevidnost pa je z življenjem plačal Michael Schmidberger.

V teh dneh je snega še dovolj, predvsem na ledenikih, kjer je še izvrstna smuka, predvsem dopoldan, toda treba je biti previden in vsako leto gore pogoltnejo kar nekaj, tudi izkušenih, smučarjev. Luknje ali razpoke so velikokrat prekrite s snegom in v bistvu nevidne. In v eno takih razpok je padel tudi nekdanji nogometaš Ingolstadta Michael Schmidberger, ki je bil s prijateljema na smučanju na Tirolskem. Michael je kot kaže spregledal eno takih razpok (široka je bila dva metra) in padel 25 metrov globoko ter zaradi poškodb umrl.


Po poročanju nemških medijev je trojica smučala na ledeniku na višini okoli 3200 metrov, Michaelu pa se je zaradi teže telesa udrlo in padec je bil usoden. Ostala dva sta se razpoki še pravočasna izognila. Na začetku sta še slišala krike nesrečnega Michaela, potem pa so ostali poklicali reševalce, ki so ga s helikopterjem peljali v bolnišnico, a je nesrečnik že na poti izdihnil.

Schmidberger je nazadnje igral za FC Ingolstadt, vendar je zaradi stalnih poškodb že leta 2008 končal profesionalno nogometno kariero. 35-letnik iz kraja Berg im Gau, je doma zapustil užaloščeno prijateljico in malo hčerko.

Članki iz rubrike